NO A L’AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT DEL PRAT.

NO A L’AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT DEL PRAT.

Sí A LA PROTECCIÓ DEL MEDI AMBIENT, Sí AL CANVI DE MODEL PRODUCTIU!

Dilluns 2 d’agost, es feia públic l’acord entre la Generalitat de Catalunya i el govern de l’Estat per ampliar l’aeroport del Prat.

Des del PCPC i la Joventut del PCPC, novament constatem com els interessos econòmics de la burgesia parasitària, vinculada al turisme de masses, al sector immobiliari, al del transport i al dels serveis, s’imposa novament a l’interès públic de preservar el medi natural, mostrant, un cop més, la incompatibilitat entre els interessos del Capital i els interessos col·lectius de la majoria social treballadora. És impossible, en aquest sistema, que pas a pas ens condemna a un futur de destrucció -inclús de la pròpia vida-, conciliar interessos: va contra la pròpia naturalesa del sistema.

Per a més enuig, seran els organismes públics -amb fons provinents del treball de la classe treballadora- els que s’invertiran en l’ampliació de l’aeroport. És a dir, la inversió la pagarem tots i totes els treballadors i les treballadores, però els beneficis de la concessió d’obres, l’explotació de la infraestructura i els guanys i/o beneficis associats, aniran a les empreses beneficiades.

Aquest és un sistema putrefacte, inhumà i absolutament decadent, on tots els actors implicats: Govern de l’Estat i AENA, ens depenent, Generalitat, etc. es mostren com gestors dels interessos dels empresaris, que funcionen com a lobby, i són els que realment ostenten el Poder. Independentment del color amb el que es disfressen els partits i els governs que administren, al final tots acaben al servei de l’amo.

No hi ha solució possible dintre dels marges del sistema. Es fa palès que el capitalisme no es pot reformar, igual que un llop no podrà ser mai vegetarià. Cal canviar el sistema productiu, cal diversificar l’economia, cal prendre l’Estat i posar-lo al servei de la majoria treballadora, la que tot ho produeix, per tal de fer compatible la vida amb el benestar.

Poc importa que el Delta del Llobregat sigui un espai natural protegit (inclús legislat així per les pròpies lleis del sistema), on centenars d’espècies d’aus, amfibis, vegetals…tinguin aquí casa seva; poc importa que els polítics i tots els sectors econòmics empresarials s’omplin la boca amb la necessitat imperiosa de “repensar el model productiu actual” i de “fer front al canvi climàtic”: tot és mentida quan el que està en joc són futurs interessos de la burgesia vinculats a un model econòmic capitalista, dictat per la divisió internacional del treball manada de la UE, l’FMI i altres entitats imperialistes, les quals ens atorguen el dubtós paper de ser un país de turisme, construcció i serveis.

Des del PCPC i la Joventut del PCPC cridem al poble treballador a mobilitzar-se i donar suport a les mobilitzacions com la del proper 19 de setembre, que mostraran el rebuig a l’agressió injustificable al nostre entorn per part del gran capital.

EL TERRITORI NO ESTÀ EN VENDA! ELS SEUS BENEFICIS, LA NOSTRA RUÏNA!

5 d’agost de 2021

SECRETARIA DE MOVIMENT POPULAR DEL PCPC