Davant l’atac dels Mossos d’Esquadra contra el piquet de Panrico

Davant l’atac dels Mossos d’Esquadra contra el piquet de Panrico

 Desenes de furgonetes dels Mossos d’Esquadra amb més d’un centenar d’antiavalots, han arribat a la fàbrica de Panrico de Santa Perpètua de la Mogoda sobre les 7 hores d’avui divendres 18 d’octubre, just quan els treballadors i treballadores iniciaven una assemblea.

Armats amb porres i escopetes, han atacat als treballadors i treballadores en vaga indefinida en defensa dels salaris i el treball, amb el saldo de desenes de ferits i contusionats. Durant hores els treballadors i treballadores han estat retinguts pels cossos policials enviats per la Generalitat de Catalunya i sota l’ordre del Conseller d’Interior Ramón Espadaler.
Els cossos armats de la Generalitat han estat enviats per permetre el pas de nombrosos trailers acompanyats d’un petit grup d’esquirols que han carregat mercaderia per a la seva venda.

Davant aquests fets el PCPC denuncia:

  1. La brutalitat policial contra treballadors i treballadores que exerceixen el seu dret a la vaga i que lluiten en defensa dels seus salaris i dels seus llocs de treball. Demostrant el caràcter violent de l’Estat burgés, en aquest cas de la Generalitat.
  1. L’ús dels cossos armats en defensa dels interessos dels propietaris dels mitjans de producció. El dret sobre la propietat novament està per sobre del dret al treball i al salari, demostrant que l’estat, lluny de ser un ens neutre, està al servei de la burgesia.
  1. Les declaracions del Conseller d’Empresa i Ocupació i anterior Conseller d’Interior, Felip Puig, quan ahir dijous 17 d’octubre declarava públicament que, referint-se als treballadors i treballadores de Panrico, “és necessari que acceptin les mesures i les circumstàncies: serà necessària una reducció salarial i un expedient de regulació d’ocupació”. Amb aquestes declaracions, l’infame Felip Puig demostra com el seu Govern està al servei dels interessos del capital internacional, concretament de l’empresa de capital risc Nord Americana Oaktree Capital, propietària de Panrico.
  1. Que l’empresa no te deutes de consideració i que està treballant per sota de la seva capacitat i sense cobrir la demanda existent. L’únic motiu d’aquesta situació és la voluntat dels propietaris de portar l’empresa a una situació límit que faciliti el posterior esquarterament de l’empresa, vendre la marca Donuts i obtenir sucoses plusvàlues per els comptes d’Oaktree Capital.
  1. Que el germà del President de la Generalitat, Artur Mas, és un dels directius de Panrico, pel que ens fa sospitar l’existència d’interessos particulars en la qüestió.
Davant d’aquests fets, el Partit Comunista del Poble de Catalunya exigeix:
  1. La dimissió del Conseller d’Interior, Ramón Espadaler, per ordenar l’ús de la violència contra els treballadors i treballadores en vaga indefinida; i per posar als Mossos d’Esquadra al servei dels interessos privats d’Oaktree Capital.
  1. La dimissió del Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, per actuar com el capatàs dels capitalistes nord-americans en lloc de defensar als treballadors i treballadores catalans i el nostre teixit productiu. L’actuació de Felip Puig és digne d’un lacai a les ordres d’Oaktree Capital.
  1. El pagament íntegre de les nòmines, la retirada del pre-concurs de creditors, la retirada de les propostes de reducció salarial i acomiadaments.
El Partit Comunista del Poble de Catalunya saluda als treballadors i treballadores de Panrico en vaga indefinida; cridem al conjunt de la classe obrera a donar suport a la lluita els treballadors i treballadores, ja sigui ajudant als piquets, assistint a les mobilitzacions o fent aportacions a la caixa de resistència dels i les vaguistes.
El Partit Comunista del Poble de Catalunya exigeix la immediata expropiació sense indemnització de Panrico i la seva nacionalització sota control obrer, els capitals bastards que avui controlen l’empresa la portaran a la seva liquidació i a la destrucció del nostre teixit productiu.
 
Companys i companyes:
La lluita dels treballadors i treballadores de Panrico és la lluita de tota la classe obrera.
Endavant amb la vaga indefinida!
Endavant amb la unitat obrera!
Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Executiu
Barcelona, 18 d’octubre de 2013