24 d’octubre: VAGA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

24 d’octubre: VAGA PER L’EDUCACIÓ PÚBLICA

La classe obrera ha de defensar el seu propi model educatiu

LA VAGA DEL 24 D’OCTUBRE HA DE SER UN ÈXIT: professorat, estudiants i famílies, tothom unit en defensa de l’Educació Pública.

LA VAGA EDUCATIVA ÉS NECESSÀRIA PER FRENAR L’OFENSIVA DEL SISTEMA CAPITALISTA CONTRA ELS NOSTRES DRETS I LA NOSTRA EDUCACIÓ. Desenes de milers de professors acomiadats o amb contractes parcials, congelació salarial dels empleats públics, retallades en beques, ajuts de menjador o material escolar, augment de taxes, menys recursos als col·legis i instituts, afavorir l’educació privada (per res gratuïta amb les seves quotes, aportacions ‘voluntàries’), decrets i lleis, com la LEC, com el “Decret d’Autonomia de Centres” i el “Decret de Direccions” a l’any 2010, i enguany el “Decret de Plantilles” que aprofundeixen en la professionalització de les direccions i en la gestió privada dels centres, etc… Les retallades en Educació formen part d’una estratègia global del sistema capitalista: acomiadar milions de treballadors/es, retallar els nostres salaris i els nostres drets laborals, les nostres pensions, la nostra sanitat, els subsidis d’atur, els ajuts socials. Tot plegat per protegir els beneficis milionaris dels bancs i del gran capital econòmic.

CAL LLENÇAR PER TERRA LA LOMCE, LA LEC I L’ESTRATÈGIA UNIVERSITAT 2015, que, juntament amb les retallades, formen part d’un pla del capitalisme per buscar poc a poc la privatització, jerarquització, elitisme i mercantilització de l’Educació. Ells ni necessiten ni volen als nens i joves de classe obrera amb una bona educació, amb accés a la Universitat i amb consciència crítica. A la majoria ens volen com sempre: fent les feines més dures i pitjor pagades, sense cultura, sense idees, submisos i amb por.

VOLEM UNA EDUCACIÓ PÚBLICA AL SERVEI DE LA CLASSE OBRERA I DEL POBLE TREBALLADOR: una educació totalment gratuïta i amb els recursos suficients, tant materials com humans, per atendre tot l’alumnat, una educació democràtica amb participació de tota la comunitat educativa, una educació laica, crítica i científica, que ens doni formació laboral però també solidaritat, unitat i combat contra la injustícia.

NI LOMCE, NI LEC, NI RETALLADES, NI EDUCACIÓ CAPITALISTA

EDUCACIÓ PÚBLICA AL SERVEI DE LA CLASSE OBRERA

Una educació pública de qualitat no serà possible dins la Unió Europea

LA UNIÓ EUROPEA ÉS UN INSTRUMENT POLÍTIC AL SERVEI DEL GRAN CAPITAL EUROPEU: la seva funció és defensar els interessos de les grans multinacionals i els bancs, en especial els alemanys, però en general els de tota la UE. Tota la resta ha de servir a aquest objectiu.

LA UNIÓ EUROPEA IMPOSA DURÍSSIMES RETALLADES I PRIVATITZACIONS PER SAL VAR EL SISTEMA CAPITALISTA: les condicions imposades per la Unió Europea pel rescat dels bancs espanyols es resumeixen en allò fonamental en reduir salaris i drets laborals; i retallar despesa pública en pensions, serveis socials, subsidis, sanitat i educació, acomiadant professorat, pujant les taxes i eliminant beques i ajuts.

LA UNIÓ EUROPEA DEFENSA UN MODEL EDUCATIU AL SERVEI DEL CAPITALISME I L’IMPERIALISME EUROPEU: a través de les retallades, del foment de l’educació privada i dels plans universitaris (primer Bolonya, ara Estratègia Universitat 2015), la UE defensa una educació elitista, que cobreixi les necessitats de les empreses capitalistes i que condemni el jovent obrer als nivells baixos de l’educació per ser mà d’obra barata. Aquestos plans (com el de Bolonya) són anteriors a la crisi, que s’utilitza com excusa de les retallades, i responen a una estratègia planificada des de fa dècades.

O ELS NOSTRES DRETS O ELS SEUS BENEFICIS!

PER UNA EDUCACIÓ PÚBLICA I DE QUALITAT, NO A LA UNIÓ EUROPEA!