Comunicat del PCPC davant el Dia Internacional per Eliminar la Violència contra la Dona

Comunicat del PCPC davant el Dia Internacional per Eliminar la Violència contra la Dona

Aquest 25N, el Partit Comunista del Poble de Catalunya, reafirma el seu compromís en la lluita per la igualtat de gènere i l’eradicació de la violència envers les dones. Reconeixem que l´opressió de gènere és una manifestació més de l´opressió de classe que perpetua el sistema capitalista. Les dones treballadores són les que més sovint pateixen les conseqüències d’aquesta violència, ja que enfronten condicions d’explotació econòmica i discriminació de gènere.

El PCPC se solidaritza amb les dones que han estat i son víctimes de violència i abús, i subratllem que la lluita per la igualtat de gènere és intrínseca a la lluita de la classe obrera. L’eliminació de la violència contra la dona és essencial per a la construcció d’una societat justa i equitativa, i no podem assolir el veritable alliberament de la classe sense abordar aquesta qüestió amb més organització i més determinació.

És essencial assenyalar que la violència contra les dones està arrelada en estructures patriarcals aguditzades per un sistema capitalista que perpetua l’opressió i la discriminació. Per eliminar aquesta xacra, cal abordar no només els símptomes, sinó també les causes subjacents. Per això, en aquest dia, cridem a la unitat de la classe obrera en la lluita contra la violència de gènere. Només a través de la solidaritat de classe i la lluita conjunta per un sistema socialista/comunista basat en la justícia i la igualtat real, podrem avançar cap a un món on totes les dones visquin sense por i en plena igualtat.

El PCPC continuarà treballant incansablement per aquest objectiu, perquè l’eradicació de la violència contra la dona és un pas fonamental en la construcció d’una societat socialista on les treballadores siguin lliures de tota mena d’opressió.

La violència existeix, la nostra lluita també!

Organitza’t en el PCPC!