Davant la repressió contra el Moviment Popular de Sant Martí

Davant la repressió contra el Moviment Popular de Sant Martí

Ahir, 15 de gener de 2014, en el marc d’una mobilització contra l’augment de les tarifes del transport públic de l’Assemblea Popular de Sant Martí, impulsora del Moviment del Poble; els cossos repressius de l’Estat van atacar a més d’un centenar de veïns i veïnes del Districte de Sant Martí.

Els fets desencadenats per agents provocadors vestits de paisà, presumptament membres dels Mossos d’Esquadra iniciaren una agressió contra els membres de l’Assemblea i veïns i veïnes que es manifestaven.

Immediatament feren presència més de dos-cents membres dels cossos antiavalots dels Mossos d’Esquadra, de la Guàrdia Urbana i dels cossos repressius privats al servei del capital i de l’Estat.

Els agents repressors van intentar detenir a diversos membres de la mobilització, i gràcies a la valentia i determinació dels manifestants, i de l’ampli suport popular dels veïns i veïnes del Barri del Clot i dels usuaris i usuàries del transport públic, es va poder evitar la detenció dels companys.

Tot i això, tenim coneixement que un cop finalitzada la manifestació, més d’una desena de membres dels cossos repressius de la Generalitat, van envoltar i identificar un company, al que van amenaçar d’imputar-lo de diversos delictes.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya DENUNCIA:

  1. La repressió dels cossos policials contra el moviment obrer i popular, que, ja sigui en defensa dels seus salaris i treball, ja sigui en defensa dels seus drets socials, lluiten legítimament i s’organitzen cada cop de forma més massiva.
  2. L’ús d’agents provocadors infiltrats a les manifestacions per desencadenar la repressió.
  3. La responsabilitat del regidor del districte de Sant Martí, Eduard Freixedes, per l’acció repressiva contra els veïns i veïnes.
  4. La responsabilitat del mateix regidor Eduard Freixedes, com a responsable de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, de l’augment de les tarifes de transport públic.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya MANIFESTA:

  1. La total solidaritat amb qualsevol represaliat o represaliada del moviment popular de Sant Martí i la nostra participació activa en qualsevol iniciativa popular que serveixi per donar suport al company.
  2. El nostre suport a les mobilitzacions populars i a les organitzacions veïnals que lluiten decididament contra el capitalisme i en defensa dels drets i conquestes socials.
  3. El frontal rebuig a la pujada dels preus del transport públic, un nou atac dels gestors del capital contra l’economia de les famílies obreres i dels sectors populars.
  4. Que el capitalisme només ofereix als treballadors i treballadores misèria, explotació i violència. Que l’única alternativa a la dictadura del capital és el socialisme, és el poder obrer.

Visca la lluita del moviment popular!
Prou repressió!
Avancem cap a la construcció del Front Obrer i Popular pel Socialisme!

Partit Comunista el Poble de Catalunya
Cèl·lula Salvador Guinot
Barcelona, 16 de gener de 2014