Monarquia, per què?

Monarquia, per què?

ModelEstat2

Per què legitimar una Corona imposada per un dictador feixista?

A l’any 1978, se’ns va imposar un Rei, un monarca, per “dirigir” una Transició de la Dictadura feixista de Franco a una democràcia pactada amb EEUU i la Comunitat Econòmica Europea -actual UE-.

Una “democràcia” capitalista, vigilada i, per tant, gens modèlica que ens ha portat als treballadors i treballadores a l’actual situació. Amb una crisi de la qual no en sortim. A un país on mai es va poder recuperar la República, la IIIª República, robada pel feixisme a l’any 1936 mitjançant un cop d’estat i només arrabassada al poble espanyol amb una sanguinària guerra que es va allargar fins 1939.

Recordem que durant la Dictadura feixista de Franco, la monarquia espanyola es va mantenir fidel al Dictador: que Franco va arribar al poder matant i va morir matant i reprimint. Que la monarquia va seguir els camins dictats per les grans empreses (SEAT, Endesa, FECSA, Iberdrola, PEGASO…), els bancs (Santander, March, Central…), els empresaris de l’educació privada (OPUS) i els grans propietaris latifundistes (Osborne, Alba,…).

Camins que ens portaven a la Unió Europea, l’OTAN i l’FMI; camins marcats, com les cartes marcades d’una partida de pòquer, on Franco i els seus successors de la Transició (AP-PP, UCD, CiU, PSOE, PCE-PSUC,…) pactaren com arribar-hi: destruint l’economia productiva del país (acceptació dels “Fons FEDER” per no produir al camp i desmantellar PIMES), derogant tots i cadascun dels drets laborals i socials dels treballadors (Pactes de la Moncloa, Reformes Laborals successives), blindant el model d’Estat per impedir les plenes llibertats nacionals i privatitzant sectors sencers i grans indústries estratègics per benefici dels monopolis europeus i nord-americans, principalment (SEAT, Telefónica, Endesa, Iberdrola, Pegaso, Iberia, Repsol…).

La monarquia ha estat clau en aquest paper: és el nucli on s’agrupen els sectors de l’oligarquia, dels monopolis per mantenir la seva dictadura sobre la majoria social treballadora. S’ha demostrat, a més, el seu caràcter parasitari, poc sensible i obertament hostil a les voluntats populars i insensible al patiment dels treballadors i treballadores (casos de corrupció, caceres d’elefants, tancament de files entorn la qüestió nacional…).

Sense una ruptura total amb aquesta estructura, no hi haurà futur per la classe treballadora. És necessari obrir un procés d’acumulació de forces dirigida per la classe obrera amb l’horitzó de la Vaga General obertament política i revolucionària. És necessari recuperar la IIIª República, socialista, i de caràcter confederal que trenqui amb l’Espanya borbònica i recuperi les llibertats socials i nacionals del nostre poble! És necessari organitzar-se!

Fora la corona: autodeterminació i República Socialista de caràcter confederal!

Partit Comunista del Poble de Catalunya