Vaga treballadors d’EMTE de Tarragona.

Vaga treballadors d’EMTE de Tarragona.

Després d’una vaga d’una setmana el passat juny, els treballadors d’EMTE de Tarragona tornen a la vaga, aquest cop indefinida. I tornen perquè la empresa continua amb els atacs als treballadors, a banda de baixar els sous, pretenent eliminar el Pacte de Millora, el que suposaria, entre d’altres atacs, eliminar el pagament del 100% del salari en cas de baixa. Per tot això els treballadors, han decidit en assemblea que la vaga sigui indefinida.

EMTE Service forma part de la multinacional COMSA-EMTE de la que son propietaris la família Sumarroca, relacionada amb el cas Pujol, i la família Miarnau, una de les famílies més riques de Catalunya. Aquesta empresa, tot i preveure beneficis milionaris per aquest curs i tot i obtindre nous contractes recentment, pretén abaixar els sous de 70 famílies amb l’únic objectiu d’obtindre més beneficis. Tot això encara és més sagnant si tenim en compte que EMTE ofereix serveis a administracions públiques (Universitat Rovira i Virgili, Generalitat Catalana, ajuntament de Tarragona, etc.), és a dir, obté aquests beneficis milionaris del treball que fan els treballadors, i dels impostos que paguen, i és aquests als qui vol empitjora les condicions de vida.

No hi ha noticia però, que aquestes administracions hagin emès tan sols un comunicat a favor dels treballadors. Per descomptat tampoc han exigit a l’empresa contractada que cessi aquests atacs. Amb això queda clar un cop més que l’estat, en el capitalisme, està al servei d’una classe, i aquesta classe no és la dels treballadors, és la que viu a costa d’aquests.

El Partit Comunista del Poble Català i els Joves Comunistes del Poble Català donem suport activament als treballadors. I animen a tota la classe treballadora a fer el mateix, ja sigui acudint als piquets o aportant a la caixa de resistència.

Visca la lluita obrera!