Regiment Immortal 9 de Maig

Regiment Immortal 9 de Maig

El dia 9 de maig es compleixen  72 anys des de que l’exèrcit roig guanyés la guerra al nazi-feixisme i culminés la lluita col.locant la bandera roja de la llibertat al Reichstag Alemany.

Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya hem organitzat amb la col·laboració de l’Associació Catalano-Russa de Cooperació Científica i Cultural, un Regiment Immortal a la ciutat d’Amposta .

Amb una manifestació que va sortir a les 19:00 hores de la tarda des del Parc dels Xiribecs fins a la plaça dels Pagesos, on es van fer els tres parlaments. Dos dels oradors eren del Partit Comunista (Jose Juan Ferre i Albert Santín) i el responsable de l’Associació Catalano- Russa Mikhail Medvedev , on van ressaltar el paper de la URSS i els veterans soviètics per aconseguir la victòria a la Gran Guerra Pàtria. Cal recordar la quantitat de vides humanes que els feixistes van assassinar (més de 24 milions i 21.000 ciutats i aldees arrasades).

Tot seguit es va fer el minut de silenci en honor a tots aquells que van donar la seva vida per derrotar el feixisme i els que ja no estan amb nosaltres, es va realitzar una ofrena floral a un altar improvisat fet amb un casc original soviètic de 1943, un got i un tros de pa negre simbolitzant els que ens van deixar.

Visca el 9 de Maig dia de la victòria contra el Nazi-Feixisme Alemany !
Visca l’Internacionalisme Proletari !

PCPC d’Amposta Cèl•lula Rogelio Iranzo