PROGRAMA DEL PCPC PER A LES ELECCIONS EUROPEES: DAVANT L’EUROPA DE LA GUERRA I DEL CAPITAL, L’ALTERNATIVA ÉS COMUNISTA

PROGRAMA DEL PCPC PER A LES ELECCIONS EUROPEES: DAVANT L’EUROPA DE LA GUERRA I DEL CAPITAL, L’ALTERNATIVA ÉS COMUNISTA

VOTA COMUNISTA, VOTA A LA COALICIÓ PARTIDO COMUNISTA DE LOS PUEBLOS DE ESPAÑA- PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA.

Acudim a les eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny amb un lema que, al nostre modest entendre i des d’una perspectiva situada únicament en la defensa dels interessos i necessitats del poble treballador, aborda els tres grans reptes que aquest té davant seu.

• La Guerra Imperialista.

• La crisi general del capitalisme

• La necessària resposta obrera i popular per deixar de pagar el que és la seva guerra i la seva crisi.

MARC DE LA CONVOCATÒRIA ELECTORAL

Perquè també ho condiciona tot, no es pot ignorar que aquesta convocatòria ve determinada per la pròpia crisi política i institucional de la UE. Una UE que, com les dades demostren, és capaç de destruir la seva economia i la relativa rellevància institucional que havia assolit en els darrers anys, a fi del “bé superior” de sostenir l’hegemonia internacional del capitalisme i plegar-se disciplinadament a les polítiques dels EUA i el bel·licisme de l’OTAN, situant-se en una posició absolutament subsidiària respecte al lideratge ianqui.

La locomotora alemanya que va liderar el projecte polític i econòmic dels monopolis europeus, ara està totalment subsumida a interessos definits a l’altra riba de l’Atlàntic sense saber com sortir de l’atzucac de la guerra d’Ucraïna, la manca de subministrament de l’imprescindible gas rus i la conseqüent desindustrialització que això provoca.

Parlem doncs d’aquesta Europa, de la real, de la qual imposa des del mes de maig l’ajust fiscal al Regne d’Espanya i és la responsable principal amb les seves exigències financeres i les polítiques del Banc Central Europeu (BCE) del procés de desmantellament progressiu dels serveis públics, inclòs el qüestionament a futur del Sistema Públic de Pensions. No deixem engatusar les nostres orelles amb paraules buides tan pròpies de les anomenades opcions progressistes que, sense continguts reals a favor dels interessos populars, no signifiquen res. Menys encara, caiguem al parany del discurs xovinista que enfronta la classe treballadora entre si i la intoxica amb ignorants missatges d’odi que la posen als peus de la mateixa patronal que explota a tots i totes per igual.

Estabilitat a la boca del BCE significa carestia de la vida i pobresa per a les famílies treballadores, disciplina és l’obligació de pagar amb retallades i impostos indirectes les ajudes que s’han repartit les grans empreses. Pau al seu argot bel·licista és sinònim d’increment dels pressupostos militars i mobilització de tropes per continuar la guerra.

Llibertat és només la dels mercats, no la de les persones que seguiran veient fer callar la seva veu i limitats els seus drets.

O entrant a coses concretes:

Potser és possible una inversió pública més gran en serveis socials sota la disciplina del BCE i la Comissió Europea?

Es pot recuperar la sobirania monetària a la UE?

Hi ha marge a la PAC per a unes polítiques agràries que afavoreixin la sobirania alimentària i desmantellin el complex agroindustrial que destrueix els camperols?

De quins Drets Humans es pot parlar quan el tancament de fronteres del Tractat de Schengen ha convertit el Mediterrani en la fossa comuna més gran de la Història?

Al nostre Programa diem les coses clares, no enganyem ningú situant reivindicacions impossibles de realitzar al si de la UE. Prou mentides i falses il·lusions que sembren la passivitat entre els que ja fa temps s’haurien d’haver aixecat contra la UE i el Capital per defensar els seus interessos i necessitats.

Només conèixer la veritat del que hi ha darrere de les promeses que situen totes les forces polítiques que defensen la UE, ens pot donar la força per derrotar-la i posar fi als seus plans al servei dels monopolis.

Per això et demanem el vot.

LA GUERRA ÉS MÉS QUE UNA POSSIBILITAT.

Per a la població d’un Estat com Espanya, que no només compta al seu territori amb bases militars estrangeres a Rota, Morón i Gibraltar, sinó que té instal·lacions estratègiques de l’OTAN a Torrejón de Ardoz i Bétera, el temor al desenvolupament d’una nova guerra a Europa que l’afecti directament hauria de ser una preocupació de primer ordre.

Més enllà de l’economia de guerra que prioritza la despesa en armament per sobre de la inversió pública i les necessitats socials, la possibilitat de veure’ns implicats directament en un conflicte armat en què es portin a la guerra a la nostra joventut o siguem objectiu militar, hauria de situar la triple reivindicació del tancament de les bases militars, la declaració d’Espanya com a país no bel·ligerant i la sortida de l’OTAN com a punt més important de tots els programes electorals.

Per a la candidatura del PCPE i del PCPC aquests són punts irrenunciables.

Quants altres el tenen? Abans de dipositar el teu vot confirma-ho, te’n va la Vida.

LA CRISI DEL SISTEMA QUE LA PAGUIN ELS RICS.

Amb un deute públic de 1.603 milers de milions de €(1) que obeeix a l’ingent repartiment de fons públics a les grans empreses, ara arriba el moment de tornar tots aquests diners dels quals només se n’ha beneficiat el Capital. No seran les empreses que van rebre els Fons Next Generation els que facin front a aquest deute, sinó el poble treballador amb el pagament d’impostos i patint un sistemàtic desmantellament dels serveis públics, inclòs el Sistema Públic de Pensions.

Unes polítiques que imposa la UE i que, camuflades sota l’eufemístic discurs de la col·laboració públic/privada, la digitalització, l’economia verda i l’emprenedoria, condemnen la pobresa a la classe treballadora i garanteixen l’acumulació de guanys i la concentració al gran capital(2).

Treballadors pobres, especialment joves, dones i immigrants, davant d’uns rics cada cop més rics.

Aquesta és la realitat a què inevitablement aboca a la societat l’únic capitalisme possible, el de les dretes i les diverses socialdemocràcies que els gestionen els seus interessos al gran capital.

És l’únic futur que t’imagines per als teus fills i filles?

Sens dubte ja ha arribat l’hora de pensar en una societat diferent i comprometre’s-hi. Un Món de justícia i igualtat amb els mateixos drets i deures per a totes les persones, que deixi enrere la decrepitud daquest sistema social sostingut amb un elevat grau de violència que condemna les persones al fracàs(3).

Aquesta és la crida que us fem.

És hora d’organitzar-se per un present i un futur sense guerres i sense capitalisme, de persones lliures i iguals.

Fes el primer pas i trenca amb la seva lògica de votar els de sempre. La seva insistent crida al vot útil, ha esdevingut en la teva situació d’inestabilitat laboral, sou de misèria, inaccessibilitat a l’habitatge i destrucció dels llaços socials, familiars i comunitaris enmig d’un creixent i despietat individualisme del campi qui pugui.

No ho dubtis, dóna’ls on més els hi fa mal.

Vota Comunista. Vota Coalició PCPE/PCPC.

MESURES CONCRETES PER LES QUALS VAL LA PENA LLUITAR:

• Sortida de la UE i l’Euro.

• Derogació de les reformes laborals del PP i del PSOE.

A igual feina, igual salari. Treball o prestació de desocupació. Exclusivitat del sistema públic de pensions i garantia del mateix pels pressupostos generals de l’Estat

• Reducció dràstica del pressupost militar.

Sortida de l’OTAN. Tancament de bases militars estrangeres. Tornada immediata de totes les tropes desplegades fora d’Espanya. Cessament d’ajuda militar a Ucraïna i de venda d’armes a Israel. Ruptura de relacions diplomàtiques i comercials amb l’Entitat sionista i reconeixement immediat de Palestina com un únic Estat del Riu Jordà a la Mediterrània.

• L’habitatge és un dret que exigeix una actuació urgent dels poders públics per garantir-ho.

Creació d’un parc públic d’habitatge social suficient per assegurar que cap persona no té sostre. Expropiació de tots els habitatges propietat de fons voltors, de la SAREB i de les cases buides propietat de la banca. Penalització fiscal efectiva a la multipropietat de vivendes. Cap desnonament a famílies obreres.

• Nacionalització del sector financer (banca, assegurances…), energètic, obres públiques i grans cadenes de distribució alimentària. Prohibició de talls de subministraments (aigua, llum, gas…) a persones amb dificultats econòmiques.

• Control de la cadena alimentària i del complex agroindustrial. Per la Reforma Agrària Integral i la consecució de la plena Sobirania Alimentària. No a la Política Agrària Comuna (PAC)

• Defensa radical del nínxol ecològic davant la destrucció a què sotmet el Capitalisme. Defensa del territori davant de l’especulació immobiliària

• Reindustrialització efectiva sobre la base de les necessitats reals de la societat i progressiu desmantellament de la dependència dels sectors més destructius. socialment i territorialment: agroindústria, turisme de masses, parcs solars i eòlics.

• República. Denúncia de la Transició i la Constitució del 78 com a garanties sine quae non de la continuïtat del franquisme. Reconeixement al dret a la lliure autodeterminació dels pobles.

• Derogació immediata de la Llei Mordassa. Depuració de tots els elements feixistes presents als diversos cossos armats de l’Estat (central i autonòmics). Davant de tots els crims feixistes, Veritat, Justícia i Reparació. Amnistia total per a totes les preses i presos polítics

• Lluita contra els feminicidis i el sistema patriarcal que els sustenta. Pla integral de lluita contra la violència de gènere des de l’educació, els mitjans de comunicació, organitzacions veïnals o col·lectius socials, plans de formació per als qui treballin per a l’atenció de dones objecte de la violència de gènere, pla municipal d’habitatges d’acolliment i habitatges de lloguer social per a dones víctimes de violència de gènere. Educació sexual orientada a acabar amb la xacra de la prostitució i la cosificació del cos de les dones. Penalització de la prostitució i el tràfic de dones.

• Prioritat pressupostària absoluta dels serveis públics.

Educació 100% gratuïta, pública, laica, científica i anti patriarcal. Educació pública totalment gratuïta a totes les etapes i nivells educatius, incloent Universitat i FP. Pràctiques a Universitat i FP totalment remunerades, Una educació pública de qualitat, dotada d’infraestructures i materials adequats i dotada de transport públic gratuït per a les i els estudiants, baixada de la ràtio d’alumnat per aula, cancel·lació immediata de tots els concerts educatius amb l’ensenyament privat.

• Sanitat 100% pública. Fi de les privatitzacions, augment de personal sanitari. Finalització de la política de concertació sanitària, nacionalització de serveis sanitaris essencials i integració del personal en plantilla d’ocupació pública. Dotació pressupostària per a la fi de les llistes despera en atenció primària, consultes despecialitats, proves diagnòstiques, quiròfans i intervencions. Per una indústria pública del sector farmacèutic. Cap a un model sanitari basat en la prevenció i la salut pública i comunitària.

• Serveis socials 100% públics i finançats adequadament per atendre les necessitats de: dependència, accessibilitat i dret a l’ocupació, integració social, residències, escoles bressol, menjadors socials, etc.

VOTA COMUNISTA , VOTA A LA COALICIÓ PARTIDO COMUNISTA DE LOS PUEBLOS DE ESPAÑA- PARTIT COMUNISTA DEL POBLE DE CATALUNYA

(1) Dades referides al febrer de 2024. Font Banco de España

(2) Els sis bancs “espanyols” més importants van declarar més de 26.000 milions d’euros de benefici net el 2023.

(3) A Espanya el 2022 es van produir 4.227 suïcidis o la seva equivalència diària de 11,6 persones