Moció del PCPC d’Amposta contra l’espoli de les oliveres mil·lenàries

Moció del PCPC d’Amposta contra l’espoli de les oliveres mil·lenàries

Exposició de motius:

El Capitalisme continua espoliant-nos el territori. Davant l’arrencament indiscriminat i sense cap control d’oliveres mil·lenàries a les terres de l’Ebre i el Maestrat.

Els homes i les dones del nostre territori, que han viscut centenars d’anys lligats a la terra i als seus arbres, se’ls ha creat un vincle amb aquesta natura, difícil de pervertir per part dels voltors especuladors, que han trobat un filó en la compravenda d’aquests tresors arqueològics vivents, que són les oliveres mil·lenàries.

Més això, per desgràcia, no és així en la majoria de les noves generacions que han heretat aquestes finques, ja que ni existeix aquest vincle d’amor cap a la terra, ni les seves professions els permet poder-lo establir i continuar en la majoria dels casos, és per a ells una càrrega mantenir aquestes finques.

És per això que és fàcil entendre, que en aquesta societat que no genera més que conductes egoistes, i cobdicioses i on els valors predominants no són precisament el respecte cap al medi ambient, sinó la cerca dels diners fàcil mitjançant l’especulació i el robatori, es produeixin fenòmens com aquest.

Que si bé, aplaudim i recolzem a la Plataforma Salvem el Montsià, en la seva lluita per evitar aquest espoli i especulació del que representa com bé ells diuen, un patrimoni que es pot considerar universal. Nosaltres considerem que aquesta situació, sols es pot solucionar políticament, és a dir, fent possible que accedeixi al poder un govern amb ètica i racionalitat que faci de la defensa del medi ambient i del patrimoni historicocultural que aquest pugui representar una de les seves banderes de lluita.

Per tot això el PCPC d’Amposta Cèl·lula Rogelio Iranzo proposa al ple de l’il·lustre Ajuntament d’Amposta que adopti les següents mesures:

1. L’Ajuntament d’Amposta condemni amb absoluta fermesa les agressions com aquesta al nostre territori com és l’espoli d’oliveres mil·lenàries.

2. L’Ajuntament d’Amposta plantegi a les instàncies superiors, la necessitat d’elaborar lleis que prohibeixin aquestes accions al seu terme.

3. L’Ajuntament d’Amposta demani a la Generalitat de Catalunya una dotació econòmica als pagesos que tenen a les seves finques oliveres mil·lenàries.

4. Creació d’un parc d’acollida d’oliveres mil·lenàries provinents de finques que fos necessari transformar.

PCPC d’Amposta- Cèl·lula Rogelio Iranzo