Joan Camarasa: un camarada senzill i inoblidable

Joan Camarasa: un camarada senzill i inoblidable

El passat 31 de març va morir als 86 anys el camarada Joan Camarasa. L’1 d’Abril van acudir més de 150 persones per retre-li l’últim adéu.

El camarada Ventura Ramos en nom del Comitè Executiu del PCPC va dir als presents que s’aixequessin les banderes roges i del partit per exprés desig del camarada i de la seva família. Al final de l’acte es va cantar la Internacional. El text llegit va ser el següent:

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) vol transmetre en primer lloc el nostre condol a la família del camarada Joan Camarasa Martín per la pèrdua de la seu ser tan volgut. En segon lloc el PCPC vol fer un especial reconeixement a un dels seus millors militants.

Joan Camarasa va iniciar la seva militància comunista al 1948 en plena repressió del règim feixista del General Franco. Va desenvolupar la seva activitat laboral com a treballador autònom i sempre va defensar els drets de la classe treballadora i les idees del socialisme.

Cal destacar molt especialment el seu lliurament total – juntament amb la seva companya Ester – a l’activitat en defensa de la Revolució cubana, sent al costat d’ella un dels fundadors del Casal de Cuba a Santa Coloma. Joan Camarasa ha estat un camarada molt arrelat en el teixit associatiu de la ciutat de Santa Coloma de Gramenet. Va col·laborar amb moltes entitats socials, veïnals de la ciutat per la qual cosa ha estat una persona molt estimada per persones de diversa índole.

Igualment destacarem la seva fermesa revolucionària fins al final. El 5 de març, fa escassament un mes, va participar en l’acte de lliurament de carnets i de renovació del compromís com a militant comunista. Avui hem de recordar al poeta Bertolt Brecht quan deia que:

“Hi ha homes que lluiten un dia i són bons. Hi ha uns altres que lluiten un any i són millors. Hi ha els qui lluiten molts anys, i són molt bons. Però hi ha els que lluiten tota la vida: aquests són els imprescindibles.”

Joan Camarasa, pertanyia sens dubte a l’últim grup. Els teus camarades sempre recordarem el teu exemple de lluita.

Joan Camarasa, present !
Visca la lluita de la classe obrera !

Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)