ELECCIONS. TROBADA DEL PCPC AMB MEMBRES DE LA COMUNITAT AFRICANA I ROMANESA

ELECCIONS. TROBADA DEL PCPC AMB MEMBRES DE LA COMUNITAT AFRICANA I ROMANESA

Sisco García,  candidat a La Paeria pel Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) i una delegació de l’organització,  ha mantingut aquest migdia una trobada amb membres de la comunitat africana (Crosby Traore) i romanesa  (Stelian Dinca). En la trobada s´ha posat al descobert les greus problemàtiques que pateixen els immigrants: atur, talls dels subministraments bàsics (llum, aigua..), fam, desnonaments, explotació laboral… S´ha manifestat també la poca atenció que es dona des de La Paeria i la resta d´institucions a aquestes problemàtiques.

Tanmateix s’ha parlat del paper del colonialisme i neocolonialisme europeu que suposat la mort i espoli al continent africà. S’ha fet referència al drama en el mediterrani que s’ha convertit en un cementiri de milers de persones subsaharianes davant la mirada impassible dels governs de la Unió Europea.

De Romania s’ha parlat també lògicament. Aquest país des de la caiguda del seu sistema socialista s’ha destruït el 80 % de la indústria. Un jubilat cobra uns 100 Euros, un salari mig són 200 Eu. Els productes bàsics són igual de cars que a l´Estat espanyol i fins i tot més. Aquesta situació ha comportat la fugida de 4 milions de romanesos a d’altres països. A l’Estat Espanyol en viu prop d’un milió. A la província de Lleida en viuen més de 20 mil (7 mil a la capital).

El PCPC va explicar la seva política referent a la immigració resumida així: El capitalisme fomenta el racisme i la xenofòbia. Defensem el dret a la ciutadania universal dels immigrants (amb el dret al sufragi universal per suposat). Estem en contra de les directives de retorn de la UE que situen a l’immigrant com a responsable de la crisi que altres han ocasionat. Lluitem per la construcció del socialisme on no es permetrà cap tipus de discriminació.

 

PCPC-Ponent
Lleida a 15 de Maig de 2015