Crònica de la concentració del dia 10/12 en el Consolat de Cuba

Crònica de la concentració del dia 10/12 en el Consolat de Cuba

El passat dijous 10 de desembre vam participar en la convocatòria de Defensem Cuba i l’Associació de Cubans residents a Catalunya Jose Martí davant del consolat cubà a Barcelona en solidaritat amb el poble cubà davant els recents intents de desestabilització que s’emmarquen en l’anomenat Movimiento San Isidro. Aquest últim invent de l’imperialisme nord-americà consisteix igualment en la pràctica habitual de convertir en un suposat fenomen massiu a un petit moviment artístic i en presos polítics al que són simples delinqüents comuns, sempre regats amb una bona morterada de dòlars i una desproporcionada atenció mediàtica per l’ínfima representació que suposen de la societat cubana.

Per aquest Dia Internacional dels Drets Humans la gusanera cubana resident a Barcelona, acompanyada dels sectors més reaccionaris del nostre país, van considerar que era un bon moment per concentrar-se davant la seu de la Comissió Europea a Barcelona ( a pocs metres del Consolat de la República de Cuba) i evidenciar segons diuen la falta de drets humans a l’illa caribenya, tot això en un acte on no van faltar les apel·lacions a la violència contra el comunisme, l’agraïment públic al suport de PP i Vox, els visques a la Policia Nacional i altres proclames desacomplexades que evidencien el caràcter feixistoide d’aquests opositors a la Revolució i la Sobirania de Cuba per molt que s’omplin la boca de democràcia i llibertat.

Per contra, al voltant d’una vuitantena de persones ens vam trobar davant el consolat de Cuba, solidaris i solidàries amb el poble cubà i amb la seva Revolució, donant a conèixer el suport fraternal i internacionalista que hi ha Catalunya cap a Cuba.

Durant aquest acte es donava a conèixer els vianants les enormes fites que ha aconseguit Cuba en matèria de salut i educació, com de solidària ha estat sempre amb les seves brigades mèdiques arreu del món i com de desconegut és el paper que aquestes estan jugant en moments de crisi sanitària arreu del planeta i treballant tan en països del Tercer Món com en llocs més propers com pot ser Itàlia. Si alguna cosa va queda clara és que poques lliçons pot rebre Cuba en l’àmbit dels drets humans i menys provinents de l’imperi que ha assolat de guerra i misèria gran part del món.

Tot i que els dos actes estaven al mateix carrer, hi havia prou espai entre un i altre com perquè no hi hagués cap tipus de contacte i es poguessin celebrar ambdós sense incidents. Malauradament, el tarannà intolerant de l’extrema dreta cubana va suposar que durant tot l’acte davant el consolat apareguessin constantment provocadors que venien a cridar, interrompre l’acte i amenaçar.

Els i les comunistes del PCPC seguirem com sempre al costat del poble cubà, donant suport a la Revolució Cubana sense cap tipus de reserva i en la defensa de la sobirania de Cuba junt amb els companys i companyes que formen part de Defensem Cuba.

VISCA LA REVOLUCIÓ CUBANA! VISCA CUBA SOCIALISTA!

ABAIX EL BLOQUEIG! VISCA LA SOLIDARITAT INTERNACIONALISTA!

SECRETARIA ANTIIMPERIALISTA PCPC