Crònica acte 8 d’Abril

Crònica acte 8 d’Abril

llenazo4 llenazo8

El passat dia 8 en el marc de la Coordinadora Republicana 14 d’Abril vam celebrar el previst acte polític i dinar popular republicà, sent un èxit d’organització i assistència al local de l’Assemblea de Sant Martí-Moviment del Poble. Quasi un centenar d’assistents van omplir de gom a gom la sala d’actes del local en un ambient reivindicatiu i lúdic.

El PCPC i els moviments populars amb presència comunista van tenir un destacadíssim rol en l’èxit assolit, que demostra un cop més que intervenint amb consciència de classe al teixit popular d’arrel treballadora, situant el conflicte popular en la contradicció treball-capital, s’avança en la creació de referents útils de lluita.

La República va estar present des de l’òptica classista, i van ser principalment els moviments populars durant les seves intervencions a l’acte amb micro obert a tohom els que van situar aquesta realitat. Efectivament, Comitè Antiimperialista, Assemblea Sant Martí, Plataforma Unitària i Popular contra la Guerra i l’OTAN van ser els que una i una altra vegada van col.locar el discurs de classe i solucions de classe als problemes de classe.

Desnonaments, precarietat laboral, pensions, atur, guerra imperialista, autodeterminació, monarquia…tots i cadascun dels “petits” i grans problemes dels treballadors i treballadores van anar sortint a una assemblea oberta a tothom.

Des d’ una persona que va estar a punt de ser desnonada primer amb Trias i després amb Colau, i va aconseguir arrencar “in extremis” un habitatge digne amb la pressió veinal coordinada per l’Assemblea Sant Martí, i ara s’incorpora a la lluita popular denunciant el capitalisme com a “càncer a exterminar”, passant per la comunitat siriana a Catalunya denunciant la guerra imperialista i animant a defensar els pobles agredits com es va defensar al seu dia la República espanyola davant l’agressió imperialista nazifeixista i el cop d’estat, culminant amb l’homenatge als més veterans que compleixen molts anys i segueixen al peu del canó setmana rere setmana lluitant per les nostres pensions amb òptica marxista, junt d’altres més joves que també compleixen anys i lluiten sense descans per organitzar la República Socialista.

Aquest és el camí. La construcció d’un estri útil als treballadors i treballadores: coordinar els fronts en un Front Obrer i Popular al Socialisme, que culmini amb la República Socialista i de caràcter Confederal.

Partit Comunista del Poble de Catalunya