Commemoració del 79è aniversari de la victòria sobre el nazi feixisme

Commemoració del 79è aniversari de la victòria sobre el nazi feixisme


Manifest unitari


En el 79è aniversari de la victòria sobre el nazi feixisme, tornem a estar a la vora d’una guerra a escala mundial; amb la diferència, aquesta vegada, que ens enfrontem davant la possibilitat d’un conflicte nuclear que pot conduir a l’extinció de la humanitat.


El 2 de maig de 1945 va culminar la batalla de Berlín i la capitulació del 9 de maig va
significar la fi del règim nazi.


No oblidem el sacrifici del poble soviètic, que va lliurar més de 27 milions dels seus fills i filles a la causa antifeixista, als milers de dones, com les conegudes bruixes de la nit, que van participar en la primera línia del front.

Recordem i homenatgem el gloriós Regiment Immortal.


Tampoc oblidem les desenes de milers de partisans i partisanes que a tot Europa van enfrontar a la barbàrie.


En una commemoració com aquesta, a la Barcelona bombardejada per l’aviació del fascio italià, no podem deixar d’homenatjar la Catalunya i l’Espanya antifeixista, la mateixa que va organitzar el maqui a la França ocupada i va entrar a París amb “La Nueve”; i la mateixa que es va unir a les files soviètiques per enfrontar l’enemic.


Avui, l’any 2024, la guerra torna a ser present a Europa, i també el nazi feixisme. L’OTAN no ha deixa d’estendre la seva àrea d’influència i desplegament militar a Europa, propiciant cops d’Estat i les mal dites “revolucions de colors”.


L’OTAN i els Estats Units han desequilibrat la geopolítica i la pau europea i mundial. Operacions militars, cops d’Estat, operacions encobertes i terrorisme a tots els racons del planeta.


Iugoslàvia, Afganistan, Líbia, Palestina, Síria, Ucraïna, el Magrib, l’Àfrica subsahariana i central, el Mar de la Xina i tota Amèrica Llatina i el Carib. Cap racó del món s’escapa de la màquina de guerra i violència de l’OTAN i del seu patró nord americà.


Les bases i influència de l’OTAN s’estenen fins a les fronteres de Rússia i de la Xina, i s’obliga els Estats d’Europa a augmentar la despesa militar i la implicació en la confrontació.


Rússia no és el nostre enemic, i quan els líders de l’OTAN, com el president francès Emmanuel Macron, parlen de guerra amb Rússia, ho fan pensant en els interessos dels grans monopolis, no en els interessos dels nostres pobles.


A la guerra contra Rússia no hi aniran els fills dels governants, ni els fills dels banquers i dels milionaris, i tampoc hi anirà, per suposat, la filla de Felip VI. A les seves guerres morim els fills i les filles del poble. Per això diem que Rússia no és el nostre enemic i que no volem ser carn de canó. Per això diem no a l’OTAN i no a les seves guerres.


L’única força enemiga de la Pau és l’OTAN. Qui està alimentant la serp del feixisme, és l’OTAN. Qui està donant suport al feixisme sionista en el genocidi del poble palestí son l’OTAN i els Estats Units.


Avui recordem i rendim honors al Regiment Immortal, amb la mirada posada en el passat, però també en el present i el futur.


Perquè el feixisme que va cremar vives a més de 60 persones a la Casa de Sindicats d’Odessa i bombardeja per més de 10 anys la població civil del Donbàs, ha estat creat, finançat i sostingut per l’estructura imperialista a la qual pertany l’Estat espanyol. Perquè l’OTAN ens empeny cap a la guerra, cal treballar per la construcció d’una aliança política i social contra l’OTAN i les seves guerres.


Per la Pau i l’ Amistat entre els Pobles. Contra el feixisme.
Honor i Glòria al Regiment Immortal.
No passaran!


Barcelona, maig de 2024