Davant la convocatòria d’eleccions autonòmiques anticipades a Catalunya

Davant la convocatòria d’eleccions autonòmiques anticipades a Catalunya

El proper 12 de maig el President autonòmic, Pere Aragonès, ha convocat eleccions anticipades amb l’excusa de no poder aprovar els pressupostos autonòmics per la negativa del grup parlamentari d’En Comú Podem a pactar-los.

Aquest avançament electoral és reflex de l’atzucac polític a Catalunya, on els eixos Catalunya-Espanya i
esquerra-dreta estan trencats per la incapacitat de la burgesia catalana d’articular una tornada ordenada a
l’autonomisme que integri les diferents fraccions de la burgesia i de les seves crosses a l’esquerra del PSC i
d’ERC.

La suposada pugna per si s’incloïa o no als pressupostos les partides destinades a realitzar el projecte
especulatiu del Hard Rock a Tarragona, és només l’excusa pactada entre ERC i En Comú Podem per avançar les eleccions i intentar trobar unes noves majories parlamentàries d’ordre. A la burgesia catalana i espanyola els cal un govern que permeti completar allò pactat a Madrid, donant legitimitat electoral i encaix a Espanya del nou cicle autonomista, fruit de la derrota absoluta del projecte independentista.

No ens deixa de sorprendre el sobtat atac de dignitat d’En Comú Podem, que no dubta en participar, dins de SUMAR, d’un govern a Espanya, totalment compromès amb l’OTAN, que ha augmentat la despesa militar fins quasi els 28.000 milions d’euros, no para d’enviar armes al govern reaccionari d’Ucraïna i que envia de forma opaca armes a l’entitat nazi sionista d’Israel per assassinar infants a Palestina. Això, pel que és vist, no representa cap línia vermella per a En Comú Podem.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, davant aquesta convocatòria electoral, opta per no presentar-se.

Avui la nostra lluita i esforços estan centrats en enfortir les estructures del Partit i dels fronts de masses.
Organitzar més i millor les lluites per unes pensions dignes, per la sanitat pública, universal i de qualitat; per una educació pública, de qualitat, humanística, científica i laica; així com la lluita general per la defensa dels serveis públics; contra l’imperialisme, per la Pau i per la sortida de l’OTAN, l’Euro i la UE com a potència imperialista; per un sindicalisme de classe, per la unitat comunista… Son múltiples el fronts de lluita. L’esforç per participar en unes eleccions que obliguen a recollir milers d’avals, no compensen i distreuen de les tasques fonamentals del Partit en l’organització de la classe obrera i els sectors populars contra el capitalisme. La proposta dels i les comunistes serà present a les eleccions europees, on la dictadura del capital no imposa, encara, tantes traves a la participació popular i ens permet afrontar-les en unes condicions adequades.

Fem una crida al conjunt de la classe obrera catalana a no participar d’aquestes eleccions i a enfortir les lluites obreres i populars. El Partit Comunista del Poble de Catalunya convida a la classe obrera catalana a
manifestar-se en aquestes eleccions a través del vot nul, un vot conscient contra el capitalisme, els
explotadors i els gestors del sistema. No es tracta d’escollir entre un o altre gestor del capitalisme. L’objectiu és destruir el capitalisme, l’objectiu és la Revolució, el poder obrer i el Socialisme.

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Comitè Central
Març 2024