Valoració des de l’Àrea de Moviment Popular del PCPC, dels treballs desenvolupats aquests primers mesos de 2018.

Valoració des de l’Àrea de Moviment Popular del PCPC, dels treballs desenvolupats aquests primers mesos de 2018.

L’àrea de Moviment Popular del Partit Comunista del Poble de Catalunya valora molt positivament el desenvolupament de les tasques realitzades des de principis d’any.

El conjunt del Partit està desenvolupant tasques profitoses pel conjunt dels treballadors i treballadores en general i per la classe obrera en particular.

Tasques militants, ajudant a organitzar les masses, col·laborant i participant d’estructures creades i creant de noves, aportant visió i perspectiva de classe a totes i cadascuna de les iniciatives polítiques i socials que impulsem o ajudem a impulsar.

El Partit està treballant de forma eficient i coordinada en la creació de Marees Pensionistes i/o Comitès Unitaris de pensionistes, com per exemple a Terres de l’Ebre, Districte de Sant Martí (Ciutat de Barcelona). També participa a d’altres territoris als ja existents, com ara Santa Coloma de Gramenet o Badalona.

El Partit segueix col·laborant en el manteniment i reforçament de les assemblees populars veïnals i la implicació dels treballadors i treballadores als Comitès de Defensa de la República (CDR) amb una perspectiva de creació de consciència de classe i poder popular.

El Partit continua treballant i promovent activitats pròpies relacionades amb el moviment popular, l’antiimperialisme, el feminisme de classe, el moviment obrer i la lluita pensionista; podem orgullosos que aquest Partit està en funcionament: gira del representant del FPLP a Europa, dels representants dels consolats cubans i de Corea Democràtica arreu Catalunya (Barcelona, Santa Coloma, Lleida, Tarragona, Sabadell, Amposta); xerrades i actes antiimperialistes; celebració a Terres de l’Ebre i Barcelona amb mítings i intervencions de primera fila del Centenari d’Octubre; actes del dia de la Dona Treballadora; acte públic pel 14 d’Abril; mítings i manifestacions del 1r de Maig amb presència a les 4 províncies catalanes i un acte públic a la tarda on vam comptar amb treballadores represaliades del telemàrqueting i el seu advocat del Col·lectiu Ronda on vam viure un debat posterior memorable que ens indica que el Partit no només és ben viu, sinó que estem a l’ofensiva i en una línia correcta, per tant.

El Partit participa arreu Catalunya de les expressions organitzades del moviment popular. A Barcelona, participem de la lluita veïnal contra les agressions a les classes treballadores. Aquests primers mesos hem participat de les assemblees i hem ajudat a organitzar des de l’òptica de classe aturades de desnonament negociant amb Ajuntaments i entitats privades de crèdit (aconseguint aturar 2 desnonaments nous i habitatge digne pels casos).

No només això, la nostra proposta organitzativa de crear poder popular ha impulsat diverses activitats pròpies i públiques de les assemblees populars, com ara l’organització amb diverses entitats veïnals de xerrades en matèria d’habitatge i debats posteriors amb propostes d’autoorganització per conèixer i revertir la miserable llei capitalista que ens empeny a la contradicció insalvable treball-capital. També hem organitzat repartiments massius d’octavetes, propaganda i premsa als llocs sensibles per tal d’arribar més lluny.

Els quadres del moviment popular han impulsat juntament amb diverses entitats de Gent Gran i Associacions de Veïns i Veïnes la Marea Pensionista, una entitat oberta i combativa. També s’ha fet de forma similar a Terres de l’Ebre (Amposta, Alcanar).

El Partit a Girona segueix treballant i ajudant a organitzar el moviment popular en la mida de les seves capacitats. A Figueres i Olot els companys i companyes del PCPC i la J-PCPC participen a tots els moviments populars, a banda de les seves tasques sindicals, d’estudi i partidàries, amb un compromís altíssim. A Tarragona i el Vallès Occidental es segueixen desenvolupant tasques importants.

A Lleida, el Partit i la J-PCPC segueixen impulsant moviment popular i antiimperialista, treballant dur per organitzar actes, xerrades i manifestacions i expandir la línia. Només cal donar un cop d’ull a les xarxes socials per veure que el treball és molt gran i profitós.

El PCPC i la J-PCPC segueixen a l’ofensiva. I és més, l’important treball organitzatiu teòric i pràctic (tenint en compte les seves contradiccions i limitacions així com els seus errors i dificultats) ens està provocant un continu creixement quantitatiu i qualitatiu, molt més valorable tenint en compte el fet que el PCPC i la J-PCPC som organitzacions marxistes-leninistes que funcionem seguint el model del centralisme democràtic.

Efectivament, nous camarades s’incorporen al projecte comunista català. A l’Àrea Metropolitana principalment: Barcelona, Badalona, Castelldefels, Santa Coloma…però no només a l’entorn de la capital catalana: al Baix Llobregat Nord, Maresme, Tarragonès, Baix Camp, Bages, Vallès Oriental, Girona i Lleida el partit està creixent.

Dintre de la modèstia del nostre Partit, aquests primers mesos de desenvolupament del nostre treball pràctic emanat del nostre 1r Congrés estan sent una constatació de lo majoritàriament correcte elaborat teòricament.

A què esperes per enfortir el Partit Comunista i la seva Joventut?

pcpc.cat
comunicacio@pcpc.cat
www.facebook.com/Comunistes/
@PCPC_info