Valoració any 2018

Valoració any 2018

Estimats i estimades camarades,

Acomiadem aquest 2018, any del Bicentenari de Karl Marx, amb la gran satisfacció de comprovar, de forma fefaent, que la construcció del Partit de la classe obrera, el Partit Comunista del Poble de Catalunya es consolida.

El nostre partit ha fet un petit salt de gegant, tant en l’aspecte qualitatiu com al quantitatiu. El nostre Partit ha reforçat gairebé totes les seves cèl·lules amb nous militants. També en tenim nous pre militants i simpatitzants a les cèl·lules existents i a comarques i/o poblacions on pel moment no tenim cèl·lules estables: Girona, Anoia, Baix Llobregat… Una gran notícia, sens dubte.

I encara millor. Acabem el 2018 i iniciem el 2019 amb 4 noves cèl·lules creades: Bages (capital Manresa), Castelldefels- Baix Llobregat, Blanes i Vallès Occidental i Vallès Oriental (capitals Sabadell-Terrassa i Granollers). D’aquestes 4, Bages i Vallès Occidental-Oriental estan en ple funcionament. Les altres estan ja organitzades o a punt de fer-ho i funcionar.

Feia molt de temps que a aquestes localitats i comarques no hi havia una presència marxista-leninista. I és una altra gran notícia saber que al creixement orgànic creix en paral·lel la consciència revolucionària entorn el Partit i adquirim allò que ens permetrà crear l’home nou que deia el Che: l’honestedat per bandera per alliberar la humanitat.

Moltes d’aquestes incorporacions provenen de gent jove, un altre valor a destacar.

Però aquest creixement orgànic no és fruit de la casualitat: és fruit de l’enorme treball que aquesta organització revolucionària està desenvolupant col·lectivament així com de l’encert de les nostres posicions polítiques enmig d’un entorn terriblement hostil. Els quadres del PCPC i la Joventut fan una valuosíssima tasca agitativa i organitzativa tant als fronts de masses com a l’organització interna que l’etapa actual de la lluita de classes ens demana: són els temps d’organitzar-nos i acumular forces.

El PCPC participa als fronts de masses en que pot i sap fer-ho: pensionistes, republicà, assemblees populars, CDR’s, món cultural, món obrer, lluites veïnals, antiimperialisme, gestió de l’Ateneu 1r de Maig…amb resultats desiguals però de forma honesta. Caldrà aprendre, caldrà millorar, caldrà afinar i caldrà organitzar-se més i millor per seguir portant la línia pròpia de la classe obrera a tots els fronts mitjançant plans de treball col·lectius i portats a la pràctica de forma orgànica.

Aquest 2018, dèiem, hem commemorat el 200 aniversari del naixement de Marx. Podem dir que el Partit ha desenvolupat activitats molt importants i valuoses: videofòrums amb projecció de la pel·lícula “El jove Karl Marx” a Santa Coloma i Barcelona, on vam poder comptar amb nombrós públic provinent dels moviments socials on treballem políticament, i que van servir per escalfar l’exitosa gran estrena de l’obra de teatre “Un fantasma recorre Europa”, on 125 persones van fer petita la gran sala d’actes de l’Ateneu 1r de Maig en un èxit absolut. Aquesta obra també ha servit per apropar-nos a molt públic assistent i companys del món intel·lectual al nostre entorn i ha suposat la creació de la companyia de teatre Ramón Casanellas (nom del fundador del PCC) on participen militants nostres, simpatitzants i amics del Partit.

Exitoses també foren les propostes del PCPC del 1r de Maig, sobretot a l’acte polític. Així com a les activitats republicanes, la Festa d’Octubre (més de 70 persones), la xerrada del Comitè

Antiimperialista amb l’ex-Teniente Segura, la concentració al Consolat polonès en solidaritat amb el Partit Comunista de Polònia que està en greu risc de ser il·legalitzat i alguns militants dels quals, residents a Catalunya, ens van demanar el nostre ajut que vam oferir de forma incondicional practicant l’internacionalisme proletari i seguirem fent, donat que el procés no s’ha acabat. Aquests militants polonesos ja estan en contacte amb la cèl·lula que els hi pertoca per territori per col·laborar política i orgànicament amb el PCPC.

Seria massa extens assenyalar aquí tot el treball que estem desenvolupant als fronts de masses. Aquesta tasca correspondrà desenvolupar-la als òrgans de direcció i fer balanç, crítica i autocrítica, així com les tasques de les diferents àrees per afinar com un rellotge suís la maquinària del partit. Però en general aquest Comitè Executiu vol comunicar la satisfacció de la feina feta aquest any, tot esperant que el 2019 sigui, com a mínim, una mica millor en aquests temps foscos, aquests temps dels clarobscurs que deia Gramsci i on mentre no mori el vell món, hem de crear les condicions per a que el nou món arribi.

Comitè Executiu del PCPC i la J-PCPC

01/01/2019