Una comunista del PCPC, Presidenta del combatiu sindicat de classe CTTR.

Una comunista del PCPC, Presidenta del combatiu sindicat de classe CTTR.

La camarada Glòria Fontcuberta ha estat escollida com a Presidenta del sindicat CTTR el passat 31 de març, segons el resultat de les eleccions de renovació dels membres de la direcció. Amb aquestes eleccions es pretenen renovar els càrrecs sortints per tal d’afrontar les eleccions al Comitè d’Empresa de SIRESA. Aquestes votacions es van celebrar a l’Ateneu Popular 1 de Maig de Sant Martí (Barcelona ciutat).

SIRESA, empresa pública municipal de recollida i gestió de residus, amb personal no funcionari, ha estat objecte darrerament de diverses mobilitzacions i vagues dels treballadors i treballadores en defensa dels seus drets laborals i sindicals, on el sindicat CTTR ha desplegat una intensa lluita aconseguint amb la readmissió d’un company acomiadat sota l’excusa d’un furt, un conveni propi que no teníen i també la reubicació dels companys de la deixalleria de Santa Coloma; així mateix, als darrers temps s’ha denunciat la privatització encoberta, la manca de gestió i el caciquisme de la direcció de l’empresa, de la qual la responsable última de la mateixa és l’Ajuntament de Barcelona.

CTTR als darrers anys ha assolit un prestigi important a la plantilla. El sindicat ha fet una forta campanya d’afiliació -i de presentació pública- cap els 150 treballadors i treballadores de l’empresa, aconseguint un índex d’afiliació altíssim (més del 50% de la plantilla).

Malgrat que el procés d’eleccions és un procés intern, no han dubtat en que els no afiliats puguin participar de diverses formes en el sindicat, aconseguint una notable participació del conjunt dels treballadors i treballadores.

A les eleccions, la companya Glòria Fontcuberta, veterana militant comunista, ha estat escollida per unanimitat com a Presidenta. La nova direcció del sindicat té com a repte aconseguir un magnífic resultat a les eleccions sindicals (on molt possiblement serà la única candidatura) a l’empresa per tal de seguir plantejant amb molta més força la seva taula reivindicativa.

Des del PCPC felicitem i saludem als companys i companyes de CTTR, a la camarada Glòria, així com la justa lluita dels treballadors i treballadores de SIRESA, als qual sempre els hem donat suport, difusió i ajut a les seves fermes reivindicacions i mobilitzacions i continuarem fent en el present i futur.

També aprofitem per exigir a les empreses públiques que realment exerceixin com a tals: que el personal sigui funcionari, amb sous dignes i equitatius, amb una gestió on els treballadors i treballadores tinguin la majoria de veu i vot, i on la transparència, la honestedat i el servei públic siguin l’epicentre de l’existència de les mateixes i no el benefici a tot preu dels i pels Consells d’Administració i Direcció.

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE OBRERA!

EMPRESES PÚBLIQUES: GESTIÓ PÚBLICA PELS TREBALLADORS I AL SERVEI DELS TREBALLADOR!

Comitè Executiu del PCPC