Un KKE fort és un suport per al poble

Un KKE fort és un suport per al poble

L’11 de gener, a l’estadi cobert del Pireu, es va celebrar un gran esdeveniment polític-cultural organitzat per l’Organització Partidària del KKE de la Regió d’Àtica per honrar el 96 aniversari del KKE en que va parlar el secretari general del CC del KKE, Dimitris Kutsumbas.

Milers de persones de totes les edats, treballadors, aturats i joves van inundar l’estadi enviant el missatge que el dia següent el KKE i l’oposició popular han de ser forts.

En l’esdeveniment van prendre part sindicalistes de la Federació Sindical Mundial i l’ambaixador de Cuba, Osvaldo Cobacho Martínez, l’ambaixador de Veneçuela, Farid Fernández, l’ambaixador de Palestina, Marwan Toubasí, així com representants de les ambaixades del Vietnam i de la Xina. A més, van assistir l’esdeveniment Alejandro Castro Espín, fill del president de Cuba Raúl Castro, els alcaldes de Petrúpoli, Jaidari i de Kesariani, així com escriptors i artistes.

Abans de l’acte cultural que incloïa una composició musicoteatral amb la participació de 200 artistes, el secretari del CC del KKE, Dimitris Kutsumbas va pronunciar un discurs en que va destacar entre altres coses:

“Noranta-sis anys! Aprenem de la nostra història heroica, seguim compromesos amb el nostre objectiu d’abolir l’explotació de l’home per l’home. Utilitzem de manera creativa les conclusions que hem tret de les lluites titàniques del nostre poble, amb el KKE en la primera línia.”

En referència als esdeveniments polítics, va destacar: “El proper dia, un govern ja sigui basat en la ND, ja sigui basat a SYRIZA, prendrà el relleu del govern anterior i fins i tot si segueix una trajectòria una mica diferent, el que és segur és que iniciarà del mateix punt de partida i tindrà el mateix objectiu, en línia amb l’estratègia de la UE, la rendibilitat dels monopolis, el camí de desenvolupament capitalista.

Per això, aquest govern serà inevitablement antipopular, perquè posarà en pràctica els compromisos de la UE. Serà un govern que va a negociar el deute, perquè accepta que es tracta del deute del poble, del país. Serà un govern que defensarà els interessos dels grans grups empresarials.

No som els únics que ho diem això. Ho admeten ells mateixos. Per exemple, quan la ND diu que “hauríem d’aplicar les reformes i fins i tot per la nostra pròpia voluntat; a més, anirem més enllà dels nostres compromisos” i quan SYRIZA diu “negociarem dins del marc de la Unió Europea i de les institucions europees”.

Dimitris Kutsumbas va exposar detalladament l’estratègia antipopular comuna de la ND i de SYRIZA, malgrat les diferències parcials entre ells i ha afegit que: “La ND amb la seva experiència prèvia en el govern i SYRIZA amb la seva experiència prèvia en el debilitament del moviment, estan lluitant per dur a terme el paper del partit elegit de la UE i dels monopolis”, destacant sobretot la promesa d’ A.Tsipras, president de SYRIZA, en un canal de la televisió britànica que SYRIZA farà tot el que sigui possible per salvar “la nostra casa comuna, la UE”. D.Koutsoumpas va afegir que per això promet només engrunes.

El SG del CC del KKE, va destacar respecte la negativa del partit de participar o donar suport a un govern d'”esquerra”:

“Totes i tots haurien de tenir en compte que: en els anys anteriors es van alternar governs d’un sol partit o de coalició, extorsionant el vot del poble, fomentant la por del ‘pitjor’ o il·lusió sobre el ‘mal menor'”.

Això és el que repeteixen ara. Que, suposadament, es pot aconseguir un acord sobre uns assumptes i que el KKE ha de ser tolerant amb SYRIZA. Però les coses no són tan simples, ja que els assumptes inferiors estan determinats pels grans assumptes estratègics.

En essència, criden al KKE a recolzar un tal govern en la seva totalitat.

Perquè, en realitat, un govern tracta tots els assumptes. Els esdeveniments no es limiten a dues o tres qüestions.

Seguiran existint tots els problemes en l’economia, en el sector de la salut, de l’educació, en la immigració, la repressió estatal, la justícia, la política exterior etc.

Alguns diuen que si SYRIZA pot resoldre un problema, això seria bo. Però un govern no s’encarrega de resoldre només un o dos problemes. Ha de tractar una àmplia gamma d’assumptes relacionats amb la Unió Europea, l’OTAN, les relacions entre Grècia i Turquia, els assumptes relacionats amb el mar Egeu, la qüestió xipriota, les intervencions i els enfrontaments militars a la regió i més enllà, és a dir , tot. Coneix cap govern que hagi estat jutjat només respecte un o dos temes?

El que ha de quedar clar és que: mentre un govern gestiona el futur d’un poble i d’un país, atrapat pels lligams de la UE i del camí de desenvolupament capitalista que ja s’ha quedat antiquat i podrit, el parany del “mal menor” portarà contínuament a nous governs antipopulars.

Cal que el poble sigui alliberat dels governs antipopulars i de la seva política, que prengui el poder el mateix. La situació actual a Grècia i a nivell internacional no ens permet perdre més temps.

D. Koutsoumpas va dir sobre el valor del vot pel KKE: “El KKE és una garantia de que el poble no serà enganyat de nou. No ha de sucumbir al xantatge i a les il·lusions.”

Cal que el KKE sigui fort a tot arreu perquè és l’únic oponent veritable enfront dels monopolis i el seu poder, la UE dels memoràndums permanents, els governs antipopulars. Després de les eleccions hi haurà un govern, ja que molts partits i formacions tenen la voluntat de contribuir-hi. Pel poble l’important és que el KKE sigui fort, perquè el propi poble sigui fort.

Ja heu conegut el KKE com una força estable, indestructible davant tot atac antiobrer i antipopular. Sabeu el que ha fet el KKE, que ha estat la força estable de l’oposició obrera i popular, dins i fora del parlament durant els últims 3 anys, des de les eleccions de 2012.

A tot arreu es pot notar la contribució i l’impacte de la lluita dels comunistes. A més sabeu que la disminució de la influència electoral del KKE ha tingut un impacte negatiu en la dinàmica i el caràcter de masses del moviment obrer i popular.

No obstant això, el KKE no es va donar per vençut. Ha donat suport als treballadors assalariats, als camperols, als treballadors autònoms, als jubilats, als estudiants, als alumnes pel dret a la salut, a la seguretat social, a la pensió, a l’educació, a la protecció de l’ingrés, de l’habitatge, enfront dels préstecs usuraris i dels impostos insuportables.

El KKE no ha mentit al poble. Ens dirigim sobretot a vosaltres que penseu justificadament que la situació no es pot seguir així, que “ells han de marxar”. El govern actual ha de ser condemnat a rebutjar l’estratègia de la UE i del capital. Al mateix temps, no s’ha de triar un altre govern que implementarà la mateixa estratègia, amb algunes diferències insignificants per al poble.

Avui dia, es pot veure més clarament que el lideratge de SYRIZA, amb els credencials que dóna al capital i als organismes imperialistes, està tallant tot lligam amb la història del moviment popular. Així, dóna l’oportunitat a les forces més reaccionàries de calumniar a les tradicions militants del nostre poble. Està prenent ràpidament el lloc de la nova socialdemocràcia, i fins i tot una versió pitjor, perquè les condicions en el capitalisme i la situació del moviment obrer són també pitjors.

El KKE és un suport constant per al poble. Tot el que ha guanyat el poble, l’ha guanyat a través de lluites amb el KKE en la primera línia. Quan el moviment i el KKE es van debilitar, el poble també va tenir pèrdues.

Penseu quina serà la força que demà estarà al costat de poble, a la primera línia de la lluita pel sou, la feina, els seus drets.

El KKE fa una crida als joves que es preocupen de la situació, als treballadors, els jubilats, a les i els que no es conformen amb la misèria i el derrotisme a unir forces amb això. Els crida a votar i a enfortir el KKE a tot arreu. Perquè es reforci el poble, perquè s’enforteixi la resistència i la lluita del poble, l’Aliança Popular contra els monopolis i el capitalisme, perquè ens aplani el camí amb la perspectiva del poder obrer i popular. ”

 KKE