Tercer Aniversario del fallecimiento del Comandante Fidel Castro

Tercer Aniversario del fallecimiento del Comandante Fidel Castro

Avui és 3r Aniversari de la mort del Comandante Fidel Castro Ruz. El seu llegat revolucionari és més viu que mai i ens ajuda diàriament en la confrontació contra el sistema d’explotació capitalista. Recomanem entrar en les webs de la premsa latina: granma.cu, juventudrebelde.cu, trabajadores.cu …) per fer-nos una idea de com s’està vivint aquest aniversari a Cuba i fóra d’ella. No esperem dels mitjans del sistema que ens diguin ni una paraula sobre els importants homenatges que s’estan fent i del seu significat.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) a 3 anys de la desaparició física del Comandant de la Revolució Cubana, Fidel Castro Ruz, ens reafirmem en el nostre compromís amb la defensa del seu llegat i de les seves idees que ja són patrimoni de la classe obrera internacional, dels pobles i de la humanitat.

Estem rendint homenatge a Fidel, un home amb unes qualitats excepcionals, com a dirigent comunista revolucionari, com a intel·lectual marxista-leninista, com a humanista, com a estadista…

Un home que amb l’únic recurs d’un poble valent va desafiar a l’imperi yankee construint el socialisme gràcies a una Revolució triomfant. Això va ser i és un trauma i un malson pels capitalistes que dia rere dia han tractat d’assassinar-lo, ridiculitzar-lo, criminalitzar-lo.

Avui més que mai, davant d’un sistema capitalista que sols pot oferir més explotació, més guerres i més injustícies socials cal dir que sí, que és possible construir un món millor sota el socialisme. La Revolució Cubana, ja ho ha demostrat malgrat el criminal bloqueig imposat pels EEUU, brindant gratuïtament als pobles del món els seus serveis en salut, educació…

Per això en la història que hem d’escriure la classe obrera i els pobles direm: “Fidel la historia ya te absolvió”.

¡Hasta la Victòria siempre! ¡Patria o muerte, venceremos!

ÀREA ANTIIMPERIALISTA DEL PCPC 25/11/2019

Palabras del Fidel el primero de mayo del 2000:

“Revolución es sentido del momento histórico; es cambiar todo lo que debe ser cambiado; es igualdad y libertad plenas; es ser tratado y tratar a los demás como seres humanos; es emanciparnos por nosotros mismos y con nuestros propios esfuerzos; es desafiar poderosas fuerzas dominantes dentro y fuera del ámbito social y nacional; es defender valores en los que se cree al precio de cualquier sacrificio; es modestia, desinterés, altruismo, solidaridad y heroísmo; es luchar con audacia, inteligencia y realismo; es no mentir jamás ni violar principios éticos; es convicción profunda de que no existe fuerza en el mundo capaz de aplastar la fuerza de la verdad y las ideas. Revolución es unidad, es independencia, es luchar por nuestros sueños de justicia para Cuba y para el mundo, que es la base de nuestro patriotismo, nuestro socialismo y nuestro internacionalismo”.

FIDEL CASTRO RUZ