Suport a la querella argentina contra els crims del franquisme

Suport a la querella argentina contra els crims del franquisme

En aquestes dates, els comunistes del PCPC, repudiem i condemnem el cop d’estat militar del general Franco i l’entrada al 27 de gener de 1939 de les tropes feixistes a Santa Coloma de Gramenet.

Denunciem que l’estat franquista, que sorgeix d’una revolta militar encapçalada pel general Franco contra la República, un Govern democràtic lliurement elegit pel poble espanyol, durant els tres anys que va durar la guerra civil va imposar al poble espanyol una fèrria i sanguinària dictadura feixista.

Els feixistes van ser recolzats per l’església catòlica i amplis sectors del poder financer, agrícola i industrial i pels règims totalitaris de Hitler i Mussolini.

Les forces en el poder durant quaranta anys de dictadura feixista van gaudir de total impunitat a l’hora de perseguir, detenir, torturar, assassinar, afusellar i humiliar a totes aquelles persones que consideraven hostils al règim de Franco.

L’aplicació de la llei de fugues, la pràctica de tortures a les comissaries i en les casernes de la guàrdia civil, les execucions al garrot vil, els afusellaments, la desaparició de persones, les sancions econòmiques, la submissió a la doctrina catòlica de l’educació, la sistemàtica aplicació de la censura, la repressió sexual, la repressió a la dona és total… Tot això, constitueixen crims contra la humanitat.

En la transició espanyola s’ha perpetuat el Franquisme sense Franco, a cap repressor feixista se li ha jutjat com a responsable dels crims contra la humanitat comesos durant la llarga dictadura militar feixista.

Els comunistes del PCPC ens adherim i donem suport a la querella 4591/10 denuncia “el genocidio o subsidiariamente los delitos de lesa humanidad cometidos por el régimen franquista y sus autores durante el periodo comprendido entre el 17 de julio de 1936 y el 20 de junio de 1977”. Va ser presentada el 14 d’abril de 2010 davant el Juzgado Nacional en lo Criminal y Correccional nº 1, Secretaria nº 1, de la ciutat de Buenos Aires, República Argentina i admesa pel seu titular, la jutge María Servini de Cubría; amb la finalitat de que condemnin als assassins i repressors del règim franquista.

Alhora denunciem al partit del Govern PP pel seu suport i complicitat amb els repressors franquista que mai va denunciar el cop militar feixista, però si actua contra la llibertat del poble aprovant lleis repressives com és la llei de seguretat ciutadana, més coneguda per “la llei mordassa”.

Comitè de cél·lula del PCPC de Santa Coloma de Gramenet
Santa Coloma de Gramenet, 20 de gener de 2014