SOLIDARITAT DEL PCPC AMB ELS TREBALLADORS TEMPORERS DEL CAMP A LA PLANA DE LLEIDA
http://www.elpunt.cat

SOLIDARITAT DEL PCPC AMB ELS TREBALLADORS TEMPORERS DEL CAMP A LA PLANA DE LLEIDA

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) de Lleida, ens solidaritzem amb els treballadors temporers del camp i amb la Plataforma Fruita amb Justícia Social, que ahir diumenge(17 de maig), van denunciar la greu situació que estan patint any rere any els treballadors del camp.

Denunciem la situació en què els fan viure alguns propietaris de les explotacions agrícoles on aquests treballadors, des de fa anys, es dediquen a la recol·lecció de la fruita. Alguns dels seus ocupadors, com cada any, els fan viure en unes molt dolentes condicions d’habitatge. Aquest any, encara està sent pitjor, davant la pandèmia del coronavirus, molts albergs municipals, han tancat i això fa que literalment alguns d’ells dormin al carrer, sense cap mesura higiènica, pràcticament sense accés a l’aigua.

Una vegada més es veu que per alguns empresaris únicament els interessa, la seva taxa de guany, sense preocupar-se d’oferir una vida digna als seus empleats. Empleats que sí que fan la seva feina i que fan possible que els seus ocupadors obtinguin un benefici, que els treballadors pràcticament no reben de cap de les maneres.

També les administracions tenen obligacions amb aquests treballadors, que venen a desenvolupar una feina i que des de fa anys els diferents ajuntaments intenten desentendre’s de qualsevol obligació.

Considerem vergonyós la situació d’aquests treballadors. Els ajuntaments tenen l’obligació d’empadronar a totes les persones, que en un moment concret viuen en el municipi i per tant aquests treballadors han de tenir tots els drets.

Aquest any amb la pandèmia del coronavirus, s’ha fet més evident aquesta vulneració de drets, però no és nova, ja fa anys que es produeix una explotació d’aquests treballadors, en una vulneració dels seus drets. Tot per augmentar els beneficis dels seus patrons.

Res de nou, en les societats capitalistes, com la nostra, on obtenir el màxim benefici, és la divisa principal i totes les demes coses queden en segon pla, és a dir que si és necessari els treballadors no tindran un allotjament digne, disposar d’una alimentació adequada, sense poder tenir una higiene per anar a treballar en les millors condicions. En el capitalisme, únicament hi ha una cosa imprescindible, la taxa de benefici a costa de l’explotació dels treballadors. N’hi tan sols aquest any amb el coronavirus, s’ha vist la necessitat de millorar aquesta situació, segurament no era qüestió que baixes els beneficis dels patrons, única cosa que en el capitalisme importa.

Per acabar de completar els interessos d’aquest sistema d’explotació, que és el capitalisme, el diumenge 17 de maig, en la Pl. de la Paeria, en la concentració i roda de premsa per donar a conèixer la situació dels treballadors, va aparèixer la Guàrdia Urbana de Lleida, una peça més de la repressió en contra de qualsevol organització, col·lectiu, entitat, … que qüestioni la seva “pau social”. El fet de demanar la identificació a les persones que estaven en aquella roda de premsa, únicament tenia la voluntat d’intimidació en unes persones que tenen una gran fragilitat i per tant més vulnerables que la majoria de treballadors.

Una Guàrdia Urbana de Lleida que des del PCPC, coneixem bé, el seu caràcter repressiu i ànim persecutori. Diferents sancions econòmiques per posar propaganda per la ciutat, en els anys 2016 i 2018 fins a no deixar que poguéssim repartir uns fulls de propaganda, durant els dies de la campanya electoral, al parlament europeu, en la Pl. de Sant Joan, això ja fa uns quants anys.

Des del PCPC, considerem que tant abans de la pandèmia, com quan hagi passat, els treballadors ens hem d’organitzar i no deixa’ns intimidar per un sistema que per mantenir els seus beneficis, després del coronavirus, no tindrà cap escrúpol en portar a la classe obrera a la època més fosca de l’explotació, en un món sense drets de cap mena.

Sense lluitar, tots els drets conquerits, els perdrem si no avancem en el combat contra el capitalisme, per aconseguir un món on els treballadors siguem els propietaris de tot el que produïm, és a dir, la societat socialista. Aquests dies de pandèmia, ha quedat molt clar que és la classe obrera la que produeix tota la riquesa, sense els treballadors no es produeix absolutament res.

Sols el poble organitzat salva al poble. La crisi capitalista que la paguin els rics i no la classe obrera.

PCPC de Lleida
Lleida 19 de maig de 2020