Solidaritat amb la vaga al sector del telemàrqueting

Solidaritat amb la vaga al sector del telemàrqueting

cartel

PER UN CONVENI DIGNE, ACABEM AMB LA PRECARIETAT!
LA TEVA EXPLOTACIÓ, ELS SEUS BENEFICIS!

Fa anys que treballadors i treballadores de Telemàrqueting, modernament denominats call centers, tenen congelats uns sous per sota de l’IPC. però les diferents multinacionals que formen aquesta patronal, no tenen suficient, pressionen i fan xantatge per rebaixar el conveni existent i precaritzar encara més les condicions laborals.

Aquesta és la tendència en tots els sectors, el capitalisme en crisi general ens imposa la sobreexplotació i volatilitza drets en el seu intent d’evitar la caiguda tendencial en la seva taxa de guany. Treballar per salaris de fam mentre les empreses que cotitzen a l’IBEX-35 anuncien, sense vergonya, milionaris beneficis. La seva recuperació a costa de les condicions de vida i laborals del poble treballador.

Fa temps que en el Telemàrqueting es van instal·lar els mini jobs, els abusos de mitges jornades, horari flexible, jornades parcials, contractes per obra i servei, subcontractacions, remuneració per incentius inabastables, salaris misèria, manca de descansos durant la jornada laboral, productivitat, sancions i acomiadaments per no vendre el producte …

Avui les prop de 100.000 persones que treballen en el sector s’han unit i han dit prou. Unitat sindical per iniciar la lluita per un conveni digne, assemblees de treballadors i treballadores per anar decidint la negociació i les mobilitzacions. És un primer pas per iniciar un camí que davant el retrocés que la classe obrera ve patint, com mínim, des de l’any 2007.

La lluita és el camí, però cal anar col·locant objectius d’avanç, no només en el conveni, sinó més enllà ja que aquestes multinacionals oligàrquiques no renunciaran en l’intent de, a més d’estafar a la clientela, portar als seus treballadors/es a nivells de màxima explotació, a les cadenes si és necessari i els deixem. Qualsevol victòria que la classe obrera aconsegueixi, el capitalisme oligàrquic estarà llest per a treure’ns-la si no lluitem, això ja ho he hem après després de tots aquests anys de retrocessos, ja que són ells la classe parasitària o nosaltres i nosaltres els que tot ho produïm.

Unitat obrera per enfrontar a unes mega empreses amagades en una xarxa de subcontractes, que traspassen fronteres, i solidaritat internacionalista que eviti distingir segons país d’origen. La unitat de classe en la lluita, la solidaritat tant en el sector com d’altres, vèncer l’individualisme i la por són peces fonamentals per revertir la tendència d’un sistema que ens necessita pobres, treballant
moltes hores, cobrant moltes menys i poc i calladets …

El cas últim més greu és el de l’empresa EXTEL- ADECCO Movistar que en plena negociació del conveni presenta un ERO als 6000 treballadors que té en tots els centres de la península, motius d’organització quan Telefónica acaba d’aconseguir 1500 milions d’Euros amb una de les seves filials. Es pot i s’ha de lluitar contra els ERO.

El capitalisme actual, l’únic possible, no té solució positiva per a la classe obrera i sectors populars, la seva única alternativa per a la majoria social és una major precarització, pitjors condicions de vida i eliminar tots els drets que la classe obrera va anar conquistant al llarg del temps amb dures lluites. Si tot ho conquistem lluitant, el patró mai regala res, el futur dels treballadors i les treballadores només podrà venir d’una lluita continuada i una acumulació de forces que ens porti a donar-li la volta a la truita, fins aconseguir el poder obrer i el socialisme.

Des del PCPC i els JCPC, vam cridar al conjunt del poble treballador a donar suport a les aturades del sector dels dies 22 i 29 de setembre i la vaga estatal d’avui 6 d’octubre, així com a secundar les mobilitzacions que el sector en lluita plantegi.

SOBREN EXPLOTADORS, NO TREBALLADORS
SOLIDARITAT AMB LA VAGA ESTATAL DE TELEMARKETING
TOT PER A LA CLASSE OBRERA

Partit Comunista del Poble de Catalunya