SOLIDARITAT AMB LA VAGA A NISSAN! UNIR LES LLUITES, ASSOLIR LES VICTÒRIES!

SOLIDARITAT AMB LA VAGA A NISSAN! UNIR LES LLUITES, ASSOLIR LES VICTÒRIES!

Des del PCPC i la J-PCPC ens solidaritzem i donem suport a la VAGA IDEFINIDA dels treballadors i treballadores de NISSAN. Ja fa mesos i mesos que l’empresa colla de manera barroera la plantilla i, de retruc, els més de 25.000 treballadors i treballadores i les seves famílies que depenen de NISSAN per sobreviure.

Aturades productives, retallades salarials, convenis a la baixa… amb la connivència de les administracions públiques, que, un cop més, es posen de la banda de la Patronal per acció o inacció, demostrant el seu caràcter còmplice amb els tripijocs de les grans empreses a les quals serveixen.

És necessari, ara més que mai, que davant la nova crisi capitalista, l’exemple combatiu de la plantilla de NISSAN es difongui, s’ampliï tant a altres empreses, que com la direcció de NISSAN, gaudeixen de les prebendes dels ERTE’s i ERO’s (és a dir, “s’aprofiten” de l’Estat, dels impostos que paguem treballadors i treballadores) però alhora amenacen de endur-se la producció i/o tancar, deixant ruïna. Un xantatge i una hipocresia terribles.

Doncs no, companyes i companys de NISSAN: hi ha altres sortides. Si volen plegar, que pleguin, que marxin per no tornar més! Però que es bloquegin els comptes corrents, els fons d’inversió, els comptes de les empreses filials i de la matriu! Les plantes productives i el capital es queda aquí! Exigim la nacionalització de NISSAN, que sigui empresa pública al 100%, controlada pels treballadors i que els beneficis de l’explotació vagin al conjunt de la majoria treballadora i no a les butxaques dels empresaris, que com veiem cada dia, res aporten i molt exploten!

NISSAN ha de ser per qui produeix, que no és un altre que el treballador o treballadora que ven la seva força de treball, inclús en temps de pandèmies potencialment mortals.

NISSAN ha de garantir feina estable, ben remunerada i una producció que beneficiï a la majoria social treballadora.

NISSAN és una empresa que pertany als sectors bàsics productius: ha de ser propietat pública i els beneficis econòmics han de servir per millorar les condicions de vida dels treballadors i treballadores de l’Estat.

Hem d’acabar amb la precarietat laboral, les imposicions d’organismes com la UE i l’FMI que exigeixen més i més retallades laborals, i que les diferents administracions públiques (Govern central i autonòmic acaten); la supressió o laminació de drets i llibertats civils (com el dret la manifestació i de reunió). Volen acabar, en definitiva amb la unitat i força obrera, i tornar-nos a les condicions laborals del s. XIX.

Finalment, animem als treballadors i treballadores de NISSAN a lluitar, a vèncer, i ens posem a la seva disposició pel que els faci falta.

Units som imparables, organitzats, invencibles!

#FuturoParaNissanYa

NACIONALITZACIÓ DE NISSAN SOTA CONTROL OBRER!

NACIONALITZEM ELS SECTORS ESTRATÈGICS!

Comitè Executiu del PCPC i J-PCPC., 05/05/2020