SOLIDARITAT AMB LA LLUITA DELS TREBALLADORS/ES DE SADA

SOLIDARITAT AMB LA LLUITA DELS TREBALLADORS/ES DE SADA

El grup Sada (la filial espanyola de la multinacional Nutreco que a la vegada pertany a l´empresa holandesa SHS Investments) pretén tancar l’escorxador situat al polígon El Segre de Lleida i acomiadar a 260 persones que treballen en aquest centre de treball. Des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) rebutgem contundentment aquest ERO orquestrat de manera intencionada per l’empresa des de fa ja temps encara que ha estat fet públic aquest dimarts 15 d’octubre, però va ser comunicat al comitè d’empresa un dia abans.

El comitè d’empresa ha transmès a l’empresa el seu rebuig a aquest ERO. Les intencions de l´empresa són clares, estan decidits a tancar aquest centre i acomiadar als seus treballadors, perjudicant greument el territori i al futur de moltes famílies que depenen únicament d´aquest sou. Això últim afegeix més patiment si cap en unes famílies que hauran de passar temps molt difícils.

Des del comitè d’empresa han assenyalat que darrere de les fosques intencions d’aquest tancament són liquidar la plantilla per fer més atractiva la venda d’aquest escorxador a nous propietaris perquè no hagin de gestionar subrogacions de la plantilla. Juan Noguero, ha explicat:

“L’any passat van invertir 9 milions d’euros a reformar la sala d’especejament i altres tres en un nou moll de càrrega. No té molt sentit que et gastis aquests diners per a tancar a l’any següent.”

Porten mesos amb produccions molt baixes en la línia d’especejament i amb l’escorxador sense cap mena d’activitat. Això és pel fet que gran part de la producció ha estat intencionalment traslladada a la planta de València del Grup Sada per provocar pèrdues de forma intencionada que facilitin justificar l’ERO.

L’empresa va citar el 29 d’octubre al comitè d’empresa. En aquest moment està previst que es lliuri la documentació requerida per iniciar el període de consultes. Aquest període dura un màxim de 30 dies, després dels quals l’ERO d’extinció es farà efectiu i es procedirà a l’acomiadament dels 260 treballadors.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) denunciem enèrgicament aquests fets menyspreables i premeditats per part de l’empresa en els quals posen en escac i aboquen a la desgràcia a desenes de famílies obreres. Rebutgem fermament l’ERO i cridem als treballadors del centre a organitzar-se i lluitar pels seus llocs i defensar-los. Les indemnitzacions que es puguin oferir sempre seran miserables; molts d´aquests treballadors ja no tornaran a trobar feina. El Grup Sada és una empresa que – per assegurar el seu benefici – ha demostrat que no té escrúpols en destrossar les vides dels treballadors i treballadores.

Finalment el Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) fa una crida al conjunt de la classe obrera i popular a mobilitzar-se per evitar la pèrdua dels 260 llocs de treball directes i milers d´indirectes que suposaran una ruïna per l’economia lleidatana. El PCPC defensa la nacionalització de la banca i els sectors estratègics. En aquest sentit creiem que l’única manera de garantir el futur laboral dels treballadors i treballadores de SADA- amb unes bones condicions de treball – és socialitzant aquesta empresa fent-la productiva i rendible.

NO AL TANCAMENT DE L’ESCORXADOR!!!

SI TOT HO PRODUÏM, TOT HO DECIDIM!!

TREBALLADORS I TREBALLADORES A LA LLUITA!!

Lleida a 29 d’Octubre de 2019