Solidaritat amb els treballadors i treballadores d’INDRA Sistemas,  NO A L’ERO

Solidaritat amb els treballadors i treballadores d’INDRA Sistemas, NO A L’ERO

Indra, monopoli tecnològic civil i militar, ha anunciat un ERO que afectarà 1.850 treballadors i a les seves famílies, prop del 14% de la plantilla. Vinculada amb Bankia, Telefónica, a diferents inversors anglo-nordamericans, a la família March i al SEPI (Sociedad estatal de Participaciones Industriales).

Recentment va pagar una jubilació daurada d’uns 16 milions d’euros a l’anterior president Javier Monzón, substituït al capdavant de l’empresa per Fernando Abril-Martorell, conegut ex-banquer, especialista en liquidar plantilles allà on passa (Telefònica, Grupo Prisa…).

La composició de L’ERO és molt estrambòtica, l’empresa ja té una sobre dimensió de gerents (1 per cada 7 treballadors), no obstant, tan sols a Madrid s’acomiadaran el 30% dels treballadors i només al 8% dels gerents. Això, juntament amb l’anunci que donaria feina a 100 informàtics sense experiència, només pot significar que no tenen intenció d’abaixar el volum de negoci, que l’única intenció és acomiadar antics treballadors per contractar de nous amb pitjors condicions.

A banda d’aquests acomiadaments, l’empresa deixa entreveure que hi haurà rebaixes salarials de prop del 10% per tots aquells que restin a la companyia i augments de jornada laboral.

És a dir, augmentar l’explotació dels treballadors i les treballadores del gegant tecnològic, fent-los treballar més per menys.

El PCPC s’oposa frontalment a l’ERO i critiquem les postures pactistes dels sindicats majoritaris. A INDRA no sobren treballadors i treballadores, sobren explotadors. Nosaltres, els i les comunistes, defensem els 0 acomiadaments.

Tot i que aquest ERO només afecta a Indra Sistemas, tard o d’hora acabarà afectant les altres seccions de la companyia, com ara Indra Software Labs. Per això cridem a la solidaritat entre els companys d’Indra Sistemas i les altres seccions de la companyia.

Cridem al conjunt de treballadors i treballadores del Grup INDRA, i especialment als seus sindicats, a convertir la lluita d’INDRA Sistemas en la lluita de tots els treballadors del Grup.

El PCPC recolza les demandes i la lluita dels treballadors d’INDRA Sistemas i considera que el conjunt del grup, sota la lògica del capitalisme, de l’interès privat, només oferirà als seus treballadors i treballadores més explotació i més precarietat, mentre els beneficis dels grans accionistes no pararan de créixer. Per això reivindiquem la nacionalització sota control obrer del grup, posant els seus recursos al servei de la societat, reconvertint els recursos destinats a la indústria de la guerra i els exèrcits imperialistes al servei del progrés i de la pau. I especialment reivindiquem la fi de la col·laboració d’INDRA amb l’entitat sionista d’Israel.

Visca la lluita dels treballadors i les treballadores d’INDRA!
No sobren treballadors, sobren explotadors!

Partit Comunista del Poble de Catalunya
Àrea de Moviment Obrer i Sindical
Barcelona 24 de juliol de 2015