Solidaritat amb els treballadors de l’estiba!

Solidaritat amb els treballadors de l’estiba!

16712020_1278211398881586_8451776027615807657_n

El Partit Comunista del Poble de Catalunya i els CJC-JCPC, davant la convocatòria de vaga per part del sindicat majoritari dels estibadors Coordinadora Estatal dels Treballadors del Mar i que també convoquen CCOO, UGT, CIG i CGT, cridem a tot el col·lectiu de treballadors i treballadores portuaris i del mar a secundar-la i a tota la classe obrera a recolzar la seva lluita.

Aquesta és una mobilització contra la imposició d’un nou sistema d’organització laboral dels ports. Una imposició a la qual ens ha portat la pertinença a la Unió Europea. Una imposició amb la qual el Govern espanyol vol tenir contentes a les grans multinacionals del transport marítim de mercaderies. Una imposició que pretén esborrar de cop els drets que el digne col·lectiu dels Estibadors ha guanyat després de dècades de lluita a les seves esquenes.

Parlem d’un col·lectiu de més de 6000 estibadors en els ports espanyols. Un sector al que el Capital internacional i nacional volen donar un cop de mort obrint-ho a la privatització. L’entrada de les ETT en el sector i la desregularització dels salaris són algunes de les primeres conseqüències d’aquest atac frontal als drets dels treballadors i treballadores de l’estiba.

Només amb la lluita conseqüent i organitzada del col·lectiu, només amb uns comitès d’empresa combatius i que canalitzin les decisions adoptades per les i els treballadors organitzats en assemblees, aquest nou atac a la classe obrera podrà ser derrotat. Sense els estibadors res es mou en els ports. Amb la seva lluita decidida no es va a aprovar cap rebaixa dels seus drets afectant a milers de famílies. Davant un atac d’aquesta magnitud, la resposta ha d’estar a l’altura del moment històric.

Novament es demostra que mai la classe obrera va sortir beneficiada quan va confiar en les promeses dels partits burgesos, ja estiguin al govern com en l’oposició. Cap dels governs avui possibles al Parlament espanyol canviarà aquest conflicte en el fonamental. Al contrari, la Unió Europea seguirà amb la seva piconadora si no és frenada per la major de les forces que es pot trobar, una classe obrera unida i organitzada.

Estibadors, ni un pas enrere!
No és hora d’esperar, és hora de lluitar!
Solidaritat amb els treballadors de l’estiba!