SOLIDARITAT AMB ELS REPRESALIATS I LES REPRESALIADES DE LA VAGA DE TUBACEX

SOLIDARITAT AMB ELS REPRESALIATS I LES REPRESALIADES DE LA VAGA DE TUBACEX

L´any 2021 els treballadors i les treballadores de l’empresa Tubacex, situada a la comarca alavesa d’Aiaraldea, va protagonitzar una vaga de 235 dies amb l´objectiu de frenar un ERO que acomiadava a 129 dels 750 treballadors i treballadores de la factoria. La vaga va rebre la solidaritat de la classe obrera de la comarca i de la seva població en general. Es van celebrar multitud de mobilitzacions i concentracions les quals van patir la repressió dels cossos policials que al llarg de tots els mesos que va durar el conflicte van reprimir amb violència tant als i les vaguistes com a qui es solidaritzava amb la seva lluita.

Finalment, la vaga va ser un èxit i l´empresa es va veure obligada a anul.lar l´ERO i readmetre la totalitat dels treballadors i les treballadores amb acomiadaments a causa de la vaga. La vaga de Tubacex va ser un exemple de com la classe obrera amb unió i solidaritat pot fer front als atacs de la burgesia i defensar els seus drets. Els vaguistes de Tubacex no només van defensar les seves condicions laborals sinó que van practicar la solidaritat obrera, com quan, per exemple, una delegació de la plantilla va viatjar a la badia de Cadis per sol.lidaritzar-se amb els obrers del metall en vaga i van fer entrega de diners per contribuir a la seva caixa de resistència.

Després de gairebé dos anys, 7 persones entre treballadors i treballadores de l’empresa i persones que van participar en les mobilitzacions de solidaritat s´enfronten amb peticions de penes de presó que, en conjunt, superen els 20 anys. Sens dubte això s´ha d´emmarcar dins d´una clara intenció per part de l´estat capitalista d’exercir un càstig exemplaritzant que atemortizi a la classe obrera.

El sistema capitalista es troba en una profunda crisi econòmica i la seva classe al poder, per defensar els seus interessos no dubta a fer servir l´estat burgès per reprimir qualsevol mobilització obrera tractant d´atemorir els treballadors i les treballadores. És per això que és fonamental que els encausats i les encausades per la vaga de Tubacex rebin el màxim suport i solidaritat. Només amb unió i lluita la classe obrera pot defensar els seus drets.

SOLIDARITAT AMB ELS ENCAUSATS I LES ENCAUSADES DE LA VAGA DE TUBACEX!!!

NO A LA REPRESSIÓ DE LA LLUITA OBRERA!!!

VISCA LA LLUITA DE LA CLASSE TREBALLADORA!!!