Solidaritat amb els companys acomiadats d’Establiments Viena

Solidaritat amb els companys acomiadats d’Establiments Viena

Els companys Dídac i Jota van ser acomiadats del local del Viena a Montmeló el passat mes de juny de 2015, després de presentar a la direcció de l’empresa les propostes de millora en les seves condicions laborals acordades en l’assemblea de treballadors i treballadores del local. La sentència coneguda fa poc els ha reconegut l’acomiadament improcedent.

L’empresa de menjar ràpid que es va fundar a Sabadell per 2 empresaris del tèxtil amb l’objectiu de canviar de sector productiu la seva activitat, no para de créixer des de 1969. Actualment compta amb més de 40 establiments a tot Catalunya, 1 a Andorra, 1 a Saragossa i una fàbrica càrnica i de pa. I no para d’augmentar els seus beneficis multimilionaris cada any malgrat la crisi.

Des de les primeres eleccions sindicals, que al Viena no van tenir lloc fins l’any 2005, quan comptava ja amb més de 800 treballadors i treballadores (actualment més de 1400).

El sindicat CCOO ha mantingut una posició de col·laboració amb la direcció de l’empresa en la negociació del conveni propi, signant acords sense informar als treballadors i les treballadores fins el moment de la seva aplicació, reprimint qualsevol intent de reclamació de millores en les condicions laborals i fins i tot, presentant-se com a testimonis de l’empresa en el judici pels acomiadaments.

El cas de Montmeló és el primer dins l’empresa en el que aconsegueixen unir-se els treballadors i les treballadores del local per exigir una millora de les seves condicions, éssent represaliats amb acomiadaments i impugnacions ,davant l’intent de presentar a les eleccions sindicals candidatures alternatives a CCOO o que confrontessin amb l’actual Comitè dins de les mateixes CCOO, que també han contribuit a fer el buit i represaliar els seus propis afiliats.

El 19 d’abril tindrà lloc un altre nou judici per la impugnació de les eleccions que els companys van presentar en la candidatura de la CGT .

Des del PCPC ens solidaritzem amb els companys acomiadats i recolzem la lluita dels treballadors i les treballadores del local de Montmeló saludant la seva gran valentia. També animem a la resta de treballadors i treballadores de l’empresa a seguir els seus passos. Una assemblea a cada local, unir reivindicacions i organitzar l’acció sindical!

VIENA EXPLOTA I REPRIMEIX! 
CONTRA L’EXPLOTACIÓ, ORGANITZACIÓ!
ELS DRETS S’ACONSEGUEIXEN LLUITANT!

Partit Comunista del Poble de Catalunya