Sobre la suspensió dels diputats presos

Sobre la suspensió dels diputats presos

Finalment el divendres 24 de maig, la Mesa del Congrés dels Diputats va procedir a la suspensió dels diputats injustament presos. Una vegada més, des del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC), denunciem la deriva reaccionària en totes les direccions que des dels poders de l’estat espanyol intenten mantenir, al preu que sigui, el seu règim del 78. Règim del 78, que va ser l’eina perfecta de les classes dominants per adequar políticament l’estat espanyol a la resta de països de l’Europa Occidental, això si, mantenint intacte el poder absolut, que van acumular en els 40 anys de dictadura feixista.

La conseqüència evident, després de 40 anys de dictadura del capital, és la impossibilitat de donar una solució a la qüestió objectiva de la realitat de diferents pobles que conformen l’estat espanyol. Es nega el dret a l’Autodeterminació dels pobles, única manera de resoldre d’una vegada aquest problema històric.

En el PCPC, tenim clar que dins d’un estat burgès, dominat pels poders polítics, econòmics, reaccionaris, no hi ha solució. L’única sortida és el retorn a la legalitat democràtica de la República. I en el nostre entendre, una República Socialista de Caràcter Confederal, on evidentment, sigui reconegut el dret a l’Autodeterminació de tots els pobles i nacions que configuren l’estat espanyol.

ENFRONT EL REGIM DEL 78, REPÚBLICA SOCIALISTA DE CARÀCTER CONFEDERAL!

Partit Comunista del Poble de Catalunya