Sobre el 70 aniversari de la victòria antifeixista dels pobles

Sobre el 70 aniversari de la victòria antifeixista dels pobles

La Iniciativa Comunista Europea va emetre la següent resolució sobre el 70 aniversari de la Gran Victòria Antifeixista dels Pobles durant la trobada del seu Secretariat a Atenes el 8 de maig.

Fa 70 anys, a l’alba del 9 de maig de 1945, l’aparentment invencible Alemanya es rendia incondicionalment. L’Exèrcit Roig aixafava al feixisme i feia onejar la bandera vermella amb la falç i el martell en el cel de Berlín.

La Iniciativa Comunista Europea ret homenatge als més de 20 milions de morts de la Unió Soviètica, a tots els que es van sacrificar, als quals van ser ferits en els camps de batalla, als qui van contribuir amb el seu sacrifici i heroisme a la derrota del feixisme . La Iniciativa destaca el paper d’avantguarda i la contribució decisiva dels partits comunistes de tot el món a la lluita d’alliberament nacional.

Homenatgem i defensem la insuperable contribució de l’URSS i el socialisme, la lluita dels comunistes contra les mentides i les distorsions històriques. Avui els pobles d’Europa han de rebutjar l’objectiu provocador i anti-històric de la UE i els seus governs per equiparar els comunistes amb el monstre feixista. Hem de denunciar l’ofensiva desencadenada per les forces del capital, que promouen l’anticomunisme, la persecució i la prohibició de les activitats dels partits comunistes, els judicis contra els comunistes, la il·legalització dels símbols comunistes i de la difusió de les idees comunistes, com ha passat recentment a Ucraïna, insultant així la memòria dels militants de la Gran Victòria Antifeixista dels Pobles. Que es rendeixin homenatges als col·laboradors nazis i als seus descendents polítics és una enorme provocació. La celebració massiva de la Victòria Antifeixista és una resposta que desafia la UE i als capitalistes que vanament tracten de transformar aquest dia en l’anomenat “Dia d’Europa”. La història de la Gran Victòria Antifeixista dels Pobles no serà reescrita.

Està clarament demostrat i confirmat que el feixisme és creat i alimentat pel mateix sistema capitalista, és la forma més extrema del poder dels monopolis que es basa en l’explotació capitalista. La ideologia nazi-feixista és intrínsecament criminal. Això es va demostrar amb els abominables crims dels nazis a la II Guerra Mundial, els assassinats massius i les persecucions, els camps de concentració nazis, l’activitat criminal de les Sturmabteilung (SA) contra els comunistes, contra altres antifeixistes i contra immigrants. La joventut en particular d’extreure importants lliçons d’aquesta història.

Avui els pobles pateixen a causa de la bàrbara ofensiva antiobrera del capital, que pretén així superar la seva crisi, en el context de l’agudització de la competència. Els pobles experimenten els nous perills de les guerres i intervencions imperialistes, en què els EUA i la UE i l’OTAN juguen el paper dirigent. L’enemic dels pobles no és altre que els monopolis i el seu poder. Les seves expectatives de futur han de trobar-se en la lluita per l’alliberament de la classe obrera de les cadenes de l’explotació. 70 anys després de la Victòria Antifeixista dels Pobles, les seves lliçons enforteixen la nostra inamovible convicció que el socialisme-comunisme és el nou món.

VISCA LA VICTÒRIA ANTIFEIXISTA DELS POBLES!