Sisco García nou Secretari General del PCPC

Sisco García nou Secretari General del PCPC

timthumb (1)

El passat 2 de Juliol, el Comitè Central del Partit Comunista del Poble de Catalunya va escollir a Francesc Xavier García i Llop (“Sisco”) com a nou Secretari General del PCPC en substitució d’en Ferran Nieto que per motius laborals no pot assumir la responsabilitat.

Sisco García, Treballador Social, nascut a Lleida l’any 1968, va iniciar la seva militància comunista l’any 1988 en els CJC al calor de les lluites estudiantils que es van generar quan el govern del PSOE presidit per Felipe González volia imposar el “Plan de Empleo Juvenil” (PEJ) que pretenia precaritzar encara més el treball per a la joventut. A les lluites estudiantils s’hi van incorporar les protestes obreres que van obligar als sindicats a convocar la gran vaga del 14 de desembre de 1988.

Sisco García ha intervingut, en els seus quasi 28 anys de militància, en diversos fronts de lluita: solidaritat antiimperialista, lluites socials/veinals, a nivell sindical…  L’any 2011, després d’unes protestes, se’l va imputar en dues ocasions per defensar als interins acomiadats de l’Administració Pública. Actualment portava la responsabilitat de l’Àrea d’Organització del PCPC que passarà a desenvolupar-la Ventura Ramos, ex-regidor d’Esplugues de Llobregat i històric dirigent comunista provinent del PSUC, PCC i membre fundador del PCPC.

El Comitè Central (CC) va escollir un nou Comitè Executiu que assumirà les seves tasques fins al 2n. Congrés previst per l’any 2017 coincidint amb el centenari de la Revolució Soviètica. El CC va analitzar igualment la propera ofensiva del capitalisme contra la classe obrera i popular un cop es formi el nou govern que sorgeixi després de les eleccions del 26 J. Davant la desmobilització social provocada els darrers anys per les forces del sistema -totes elles defensores de la Unió Europea, l’Euro i l’OTAN – ja siguin del vell i el nou reformisme, el PCPC concentrarà les seves forces en la intervenció en els fronts de masses per tal que es reactivin les lluites obreres i populars. Sense un Partit Comunista fort no hi haurà lluita. Amb un Partit Comunista fort, la classe obrera i popular podrà lluitar amb millors condicions contra el sistema d’explotació capitalista i poder anar avançant cap a la construcció del socialisme-comunisme que serà el sistema que li permetrà la seva emancipació.

SENSE REVOLUCIÓ NO HI HA CANVI!
ORGANITZA’T AL PARTIT COMUNISTA!

Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)