Salutació de la FSM (Federació Sindical Mundial) a la Diada de l’11 de setembre. Pel dret a l’autodeterminació

Salutació de la FSM (Federació Sindical Mundial) a la Diada de l’11 de setembre. Pel dret a l’autodeterminació

Quim Boix

Secretari General de la UIS (Unió Internacional de Sindicats) de PiJ (Pensionistes i Jubilats) de la FSM

Responsable de la FSM a l’Estat Espanyol (excepte País Basc) i militant del PCPC

La FSM saluda aquesta gran manifestació pacífica y democràtica.

La FSM ha defensat sempre el dret a l’autodeterminació, dret indiscutible i inalienable de tots els pobles del planeta.

Per això estem aquí per a recolzar el dret d’autodeterminació del poble de Catalunya.

La FSM va ser la primera gran organització que va lluitar contra el colonialisme i per això la FSM va recolzar a tots els moviments d’alliberament dels pobles, en contra de l’opinió dels sindicats grocs i contra el capitalisme que espoliava a les colònies.

La Federació Sindical Mundial dona total recolzament al dret d’autodeterminació dels pobles català, gallec i basc, avui obligats a formar part de l’estat espanyol.

La FSM és la organització sindical mundial, que agrupa als sindicats de classe, és a dir a tots els sindicats no grocs ni venuts a la patronal.

La FSM té a Catalunya, com afiliats, a dos importants sindicats: la Intersindical CSC, y la COS, Coordinadora Obrera Sindical, ambdós presents a aquesta gran manifestació.

La FSM, que va néixer fa 74 anys, és avui la més gran organització mundial anti capitalista i anti imperialista.

La FSM agrupa a quasi 100 milions de treballadors afiliats a 330 sindicats de 130 països, entre ells els dos sindicats catalans abans citats.

La FSM ha acceptat la invitació del PCPC, Partit Comunista del Poble de Catalunya, per a parlar en aquest moment i en aquest lloc.

Dins la FSM hi ha estructures de ram que s’anomenen UIS, Unions Internacionals de Sindicats.

Jo soc el Secretari General de la UIS dels Pensionistes i Jubilats.

La UIS dels Pensionistes i Jubilats també, lògicament, recolza el dret d’autodeterminació dels pobles, a la vegada que recolza la correcta lluita dels pensionistes de tots els pobles de l’estat espanyol.

Precisament els actuals pensionistes catalans vam ser els primers en manifestar-nos cada any el dia 11 de setembre. I és una dada històrica indiscutible que foren comunistes i obrers els primers detinguts, sota el franquisme, en el moment de les Diades, a l’entorn de l’estàtua de Rafael Casanoves.

La UIS de pensionistes de la FSM recolza a la COESPE (Coordinadora Estatal por la Defensa del Sistema Público de Pensiones) en totes les seves lluites i ara en especial en la crida a estar tots els dilluns al carrer (a un lloc concret a cada poble, i a Barcelona a les 10 hores a la Pl. Universitat) i

també la recolzem per anar a Madrid el proper dimecres 16 d’octubre per sumar-nos com Pensionistes catalans als pensionistes bascos, gallecs i dels altres pobles de l’estat espanyol.

La defensa de les pensions i la defensa dels drets dels treballadors, obliga a denunciar la greu i injusta distribució de la riquesa que el capitalisme provoca.

Com vostès saben un 1% de la població mundial acumula igual riquesa que el 99% de la població restant. Les 7 persones més riques del planeta tenen igual riquesa que el 50 % de la població més pobre, és a dir que en promig cadascuna d’elles, una sola, és igual rica que 500 milions de persones pobres.

Aquestes injustícies, que provoca el capitalisme (no hi ha altra causa real!), les combatem per igual des de la FSM que des de les organitzacions que lluiten pel socialisme i el comunisme, com és el PCPC, Partit Comunista del Poble de Catalunya, en el que jo personalment milito.

Aquestes injustícies van lligades a la manca de llibertats que es reflecteixen tan en la prohibició de fer un Referèndum a Catalunya com en la repressió dels sindicalistes que lluiten contra el capitalisme.

Les multinacionals, com a dirigents del capitalisme, son les que intenten impedir totes les llibertats. Ho van fer recolzant a Hitler, Mussolini i Franco, igual com ara recolzant a Trump als EEUU, a Macron a França, i a Macri a Argentina.

La FSM coincideix amb els comunistes en la necessitat d’acabar amb aquest capitalisme depredador, que està espoliant el planeta, i que amenaça amb l’habitabilitat per la destrucció de la natura. Així ho demostren els recents focs a Brasil, focs promoguts per a que, ajudades pel feixista Bolsorano, les multinacionals puguin explotar, robar i espoliar les riqueses dels brasilenys.

Amics i amigues, cal seguir lluitant contra els que ens oprimeixen, tant des del govern pro capitalista de l’estat espanyol com des de les multinacionals que, a través de la Unió Europea, el G7, el Banc Mundial, el FMI i la OCDE, donen ordres al PSOE, a Ciutadans, al PP i a VOX, ja que son les organitzacions que financen les seves campanyes electorals.

Per acabar amb la dictadura del capital, que nega tots els drets als pobles, inclòs el dret a l’autodeterminació, sols hi ha una alternativa:

L’organització dels treballadors i els pobles, la reclamació dels nostres drets com a assalariats i ciutadans, és el que fem des dels sindicats de classe, des dels sindicats de la FSM.

Sense socialisme no hi haurà llibertat, ni dret d’autodeterminació real, ni justícia social.

VISCA CATALUNYA!

VISCA LA CLASSE OBRERA!

Quim Boix