Resum del programa electoral del PCPE

Resum del programa electoral del PCPE

Treballador, treballadora, el PCPE presenta la seva candidatura a les eleccions del 25 de maig, per denunciar la pertinença d’Espanya a la Unió Europea i l’Euro. Per a defensar la classe obrera i els seus interessos.

La UE i l’Euro beneficien només al gran capital, als monopolis

La Unió Europea, i l’Euro, són fruit del capitalisme en la seva fase imperialista. Existeixen per afavorir la concentració de capital i la cada vegada més forta dictadura dels monopolis. El capital es concentra cada vegada en menys mans (la banca espanyola és un clar exemple) i els centres de decisió econòmica són cada vegada més reduïts.

Els governs burgesos dels països de la UE, són els que promouen i executen el sistemàtic atac als drets laborals, socials i democràtics de la classe obrera i els sectors populars, en benefici sempre dels capitalistes. Aquests capitalistes només parlen d’augmentar la competitivitat i la productivitat, cosa que només poden fer mitjançant la destrucció massiva de forces productives: forçant el tancament de milers d’empreses i tirant al carrer a milions de treballadors i treballadores.

La UE i l’Euro signifiquen més explotació dels treballadors i treballadores

PSOE i PP han aprovat successives contrareformes laborals per facilitar a la patronal cotitzar menys per cada treballador/a, pagar salaris més baixos i facilitar l’acomiadament a preu més barat. Per a això es desmunten tots els mecanismes de la negociació col·lectiva. I utilitzen la classe obrera migrant per augmentar l’explotació encara més.

En dos anys s’han destruït a Espanya 1.354.644 llocs de treball, mentre que, dels gairebé 15 milions de contractes signats el 2013, menys del 8% eren de caràcter indefinit. Aquest és l’autèntic rostre de la Unió Europea, que ens porta a tenir gairebé sis milions d’obrers i obreres a l’atur.

Aquesta situació afecta especialment la dona treballadora amb pitjors salaris i condicions laborals, però també a l’actual generació de joves: 1 de cada 6 joves aturats europeus és espanyol. Un altre és grec.

Pagar menys pel treball permet als monopolis i als banquers mantenir, i fins i tot ampliar, els seus guanys.

Els petits agricultors, ramaders i pescadors es veuen directament atacats per les polítiques agrària i pesquera de la UE, en favor dels monopolis.

La UE i l’Euro signifiquen la privatització de serveis i més diners per a la guerra

Les privatitzacions són un robatori al poble, en el qual es lliuren serveis essencials als monopolis perquè facin de la nostra salut i la nostra educació un sanejat negoci. És una estratègia dissenyada per afavorir els grups monopolistes com Sanitas, DKV o les asseguradores.

Alhora la UE obliga els països membres a augmentar la despesa militar, per enfortir el seu braç armat que l’OTAN. La guerra imperialista és la continuació de la política dels grans monopolis, amb una forma més violenta.

Cada vegada s’exerceix un control policial més gran sobre el poble, per intentar impedir les respostes obreres i populars més combatives.

SORTIR de l’Euro, la UE i l’OTAN, per avançar cap al poder obrer i el socialisme-comunisme

Lluitem per la SORTIDA d’Espanya de totes les estructures imperialistes (UE, Euro, OTAN), per avançar cap al poder obrer i la societat socialista.

Els que afirmen que l’actual crisi és culpa únicament de les “polítiques neoliberals” són uns xarlatans. Aquests xarlatans, l’organització de referència és el Partit de l’Esquerra Europea, només pretenen retocar el capitalisme, pretenen ressuscitar l'”Estat del benestar”. Per això no són un perill per al capitalisme, que els tolera i aplaudeix.

El PCPE diu: avui han madurat les condicions objectives per a la revolució; s’ha aguditzat la contradicció entre l’altíssim desenvolupament de les forces productives i les relacions de producció, que ha adquirit una dimensió mai abans coneguda en la Història. El desenvolupament científic i tècnic és capaç de solucionar els grans problemes de la humanitat, i és la propietat privada dels mitjans de producció la que ho impedeix.

Per això la SORTIDA és el poder obrer i la revolució socialista.

No ho farem sols

Per assolir aquest objectiu, la classe obrera necessita de la major unitat possible, superant en els centres de treball la divisió sindical i lluitant pels seus interessos generals a través dels Comitès per a la Unitat Obrera (CUO). Igualment, la creació i desenvolupament de Comitès Populars als barris i a les ciutats i pobles enfortirà la lluita contra l’atur, la misèria, l’exclusió, els desnonaments o les privatitzacions.

Altres sectors socials, objectivament enfrontats a la dictadura dels monopolis, seran aliats de la classe obrera: petits comerciants, petits agricultors i ramaders, autònoms o professionals liberals proletaritzats.

Aquesta política d’aliances es concreta en el Front Obrer i Popular pel Socialisme (FOPS). La unitat de les lluites obreres i populars, dirigides per la classe obrera amb el seu Partit Comunista al capdavant, aconseguirà un canvi en la correlació de forces que farà possible el trencament amb l’Euro, la UE i l’OTAN, i obrirà el camí al poder obrer i la revolució socialista a Espanya.

28 partits comunistes, que amb el PCPE comparteixen la mateixa estratègia contra la UE, es coordinen en la “Iniciativa Comunista Europea”, nascuda el 2013.

Crida

La UE, com el capitalisme que la va fer néixer, està en fase terminal. El PCPE presenta el seu programa per a les eleccions al Parlament Europeu perquè la classe obrera i els sectors populars puguin expressar la seva voluntat de canvi radical.

Treballador, treballadora, el Partit Comunista et crida a recolzar la candidatura del Partit de la classe obrera, et crida a defensar els teus interessos amb les teves armes, les de l’organització i la lluita revolucionària. Als que pateixen una especial explotació, a la joventut, als que cobren una pensió de misèria o estan a l’atur continuat, el Partit Comunista els crida a aixecar-se, posar-se dret i iniciar la construcció del futur sense capitalisme.

Pel poder obrer i el socialisme
Tot per a la classe obrera