Resolució del Comité Executiu del PCPC davant l’atac fraccional patit pel PCPE

Resolució del Comité Executiu del PCPC davant l’atac fraccional patit pel PCPE

EL PCPC MOSTRA EL SEU SUPORT TOTAL AL PCPE DAVANT L´ATAC DE LA FRACCIÓ QUE POSA EN RISC LA UNITAT DEL PROJECTE REVOLUCIONARI A L´ESTAT ESPANYOL

El passat 22 d´Abril un grup de 13 membres del Comitè Central del PCPE van intentar sabotejar el seu Vè Ple. Aquesta acció irresponsable i antipartit d’una minoria dels 41 membres en que es composa l’òrgan culmina el seu treball fraccional d’un grup de militants del Partit i la Joventut.

El Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya, reunit el dilluns 24 d´Abril, davant l’atac patit pel PCPE per part d´aquesta fracció que ha intentat usurpar la seva legitimitat manifestem:

1-El nostre suport total als òrgans legítims i la direcció política (Secretariat Polític, Comitè Central) del PCPE i al seu Secretari General, Carmelo Suárez escollit en el Xè Congrés del PCPE.

2-Coincidim amb l’anàlisi fet pel CC del PCPE sobre aquesta fracció que feia temps que treballava de forma oculta i tenia com a objectiu posar en risc la unitat del partit confrontant-se amb el centralisme democràtic i en definitiva al Marxisme-Leninisme. De forma sintètica fem el següent resum:

-És una fracció que es forma com a conseqüència d’una manca en el desenvolupament de la seva consciència de classe.

-És una fracció que no tè consciència de Partit revolucionari, de Partit Comunista.

-És una fracció que té pressa per triomfar. Manifesta un caràcter paternalista i mesiànic, que substitueix l’acció col.lectiva de masses del proletariat dirigit pel Partit Comunista.

-És una fracció obrerista, que li manca una capacitat per a la lluita obrera. Són incapaços de comprendre a la classe obrera com a subjecte, el seu discurs s´instal.la en una retòrica simplista del narcisisme obrerista.

-És una fracció incapaç d’interpretar des de les categories científiques la lluita de classes a l´Estat Espanyol. La revolució es limita a una recepta, i la intervenció del Partit en el procés de la revolució és una caricatura encara més gran.

-És una fracció oportunista, liquidacionista i marcada de les pitjors tradicions del PCE.

És una fracció espanyolista que nega el fet purinacional i el dret a la lliure determinació dels pobles i nacions que en l´actualitat conformen l´Estat Espanyol. Els fraccionalistes han atacat frontalment el protocol de relació que mantenim el PCPC i el PCPE. Els fraccionalistes han fracassat en els seus intents de trencar aquesta relació política dels dos partits germans que treballem pel mateix objectiu polític: Organitzar la Revolució a l´Estat Espanyol. Els fraccionalistes han fracassat en el seu intent de liquidar al PCPC, com a partit nacional i de classe. Els fraccionalistes han fracassat en destruir la concepció del PCPE de la defensa de la República Socialista de caràcter Confederal (Unió voluntària de les nacions i pobles que conformen l´Estat Espanyol).

El Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) ha decidit obrir expedient d’expulsió a 4 militants del partit que han donat suport a la fracció i que formen part del seu projecte polític liquidador . La manca d´ètica comunista i altres actuacions contràries a la vida del partit fan inviable la seva continuïtat en la nostra organització.

El PCPC i el PCPE treballarem conjuntament per neutralitzar els efectes d´aquesta fracció. Una fracció que sens dubte acabarà servint al camp reformista. Caldrà aprendre dels nostres errors i fer de la vigilància revolucionària un element per preservar la unitat política del nostre projecte revolucionari.

NI UN PAS ENRERA CONTRA ELS ENEMICS DEL PARTIT !
VISCA EL PCPE !
VISCA EL PCPC !
VISCA EL MARXISME-LENINISME !

Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC)
Santa Coloma de Gramenet a 26 d´Abril de 2017