Resolució del Baix Penedès i Baix Gaià

Resolució del Baix Penedès i Baix Gaià

Davant la decisió de l’Ajuntament d’El Vendrell de subvencionar empreses que contractin aturats

L’Ajuntament d’El Vendrell es disposa a posar en marxa un pla aprovat fa uns mesos per finançar amb 1 euro per hora treballada als empresaris de la comarca del Baix Penedès que contractin aturats de la zona. El PCPC ens oposem a aquesta mesura.

Les subvencions empresarials de diversa índole i amb les més camuflades excuses és una eina que s’ha tornat fonamental en aquest capitalisme decadent per transvasar part de les rentes del treball a les rentes del capital. Els impostos són una part del salari de la classe treballadora invertit en serveis col·lectius com educació, sanitat, dependència, pensions, atur, etc. Totes aquestes partides, que són les devolucions en serveis als treballadors pels seus impostos, són retallades contínuament. En contrapartida les subvencions a les empreses i altres partides que van directament a la butxaca del empresari, van contínuament al alça.

Al treballador se li retalla l’atur per “incentivar-lo” a buscar feina. A l’empresari se li paga per “incentivar-lo” a contractar.

Aquesta iniciativa creiem que porta inserit apart un perillós missatge, l’intent de confrontar a la classe obrera en actiu amb la classe obrera aturada. No són nous al Vendrell els intents de dividir a la classe obrera per diferents motius. El PCPC crida a tota la classe obrera, en actiu, aturada o jubilada a oposar-se amb unitat i solidaritat de classe a aquesta iniciativa.

El problema de l’atur a la comarca del Baix Penedès és dramàtic, sent a dia d’avui la major en taxa d’aturats de Catalunya. Animem a destinar aquestes partides pressupostàries a traçar un pla d’activació a la comarca que inclogui la industrialització i no tan sols el turisme estacional precari.

Partit Comunista del Poble de Catalunya
CJC – Joves Comunistes del Poble Català