Resolució davants dels resultats del 27S

Resolució davants dels resultats del 27S

El passat diumenge, 27 de setembre, els i les catalanes hem estat cridats a votar en unes eleccions al Parlament de Catalunya plantejades en clau plebiscitàries pel conjunt de forçes independentistes.

El resultats d’aquestes, més enllà del recompte de vots, i les declaracions del dia següent han demostrat que l’aposta del bloc dominant de la burgesia catalana per assolir un Estat propi dins de la Unió Europea és forta i clara. El Parlament de Catalunya, en poc més de tres anys, ha passat de ser una institució amb una majòria de membres pel dret a decidir a una majòria per la independència.

Des de fa uns anys, els i les comunistes del Partit Comunista del Poble de Catalunya en totes les nostres resolucions al voltant de la qüestió nacional i l’ús que d’aquesta en fa el sector dominant de la burgesia catalana en favor dels seus interessos de classes. El procés que va començar uns anys enrere i que té la seva última escenificació en aquestes darreres eleccions no s’atura i així ho van confirmar els principals actors d’aquest, tan bon punt varem conèixer els resultats.

La resposta que a partir de les eleccions generals doni el govern de l’Estat com a representants institucionals dels interessos del bloc oligàrquic espanyol serà clau per veure on acaba tot aquest pugna. Ahir mateix conexíiem la imputació del President de la Generalitat per la convocatòria del 9N. Una nova resposta que incideix en la sortida reaccionària a la qüestió nacional catalana, posant en evidència que la confrontació dels dos blocs és més dura que mai.

Els i les comunistes del PCPC hem tingut sempre molt clar el nostre anàlisis. Més enllà de les declaracions dels representants institucionals d’una o d’altra burgesia, aquesta és una pugna que en cap cas, sigui quin sigui el seu desenllaç, afavorirà l’avenç de la classe obrera en la seva lluita pel poder. No podem oblidar que l’única intenció del sector dominant de la burgesia catalana en tot aquest procès no és cap altre que assolir un Estat propi per millorar i augmentar els seus beneficis mitjançant un augment de l’explotació de la classe obrera catalana. Els i les comunistes no lluitarem sota les banderes de cap burgesia.

Un cop més cridem als i les treballadores catalanes a organitzar-se per lluitar contra el nostre únic enemic: el capitalisme. Cap projecte dins de la UE, l’EURO i l’OTAN ens farà lliures. Només la lluita obrera i popular contra l’Estat burgès i per la revolució socialista ens permetra assolir la veritable sobirania, el socialisme.

Visca la lluita obrera!
Pel socialisme-comunisme!

Comitè Executiu
Partit Comunista del Poble de Catalunya
Barcelona, 30 de setembre de 2015