RESOLUCIÓ ANTIIMPERIALISTA

RESOLUCIÓ ANTIIMPERIALISTA

CONTRA L’IMPERIALISME, PER LA PAU I L’AMISTAT ENTRE ELS POBLES

Celebrem el nostre 3r Congrés a les vores del primer quart del segle XXI, en el marc d’una profunda crisi del capitalisme. Crisi sistèmica que empeny l’imperialisme a una deriva reaccionària cada cop més agressiva i bel·licista, que posa en perill la supervivència de la humanitat i de tot el planeta.

El segle XX va acabar l’any 1999 amb els criminals bombardejos de l’OTAN contra Iugoslàvia, el segle XXI començava amb l’autoatemptat contra les Torres Bessones de Nova York, que donà peu al que els imperialistes nomenaren “Guerra contra el Terrorisme”, i que a servit de pretext per executar genocidis, arrasar nacions senceres i envair territoris, com l’Iraq, l’Afganistan, Síria, Líbia, Mali…

L’imperialisme nord-americà i els imperialismes subsidiaris europeus i sionista creaven i armaven les bandes terroristes que després combatien: Al-Qaida, el DAESH, Boko Haram… Verdaderes franquícies del terror que un cop acomplerta la seva funció de justificar guerres i invasions, desapareixen sense més.

A les acaballes d’aquest primer quart de segle, ens trobem davant un món en guerra. L’OTAN expandeix el seu radi d’acció a nivell planetari, des d’Amèrica Llatina, a l’Àfrica; des de l’Àsia a les fronteres russes. És en aquest context on la lluita contra l’OTAN, per la sortida immediata de l’Estat espanyol de l’estructura atlantista i pel tancament de les bases pren més vigència que mai. El PCPC pren el compromís de promoure totes les iniciatives que des del camp popular articulin un ampli moviment contra l’imperialisme i per la pau entre els pobles.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya manifesta la seva solidaritat incondicional amb els pobles en lluita:

Amb el Poble Palestí i la resistència contra l’ocupant de l’entitat sionista d’Israel. Per una Palestina unificada, del Mediterrani al Jordà, amb capital a Jerusalem.

Amb el Poble Sahrauí i el Front Polisario, i la resistència contra l’ocupant marroquí. Denunciem la traïció de la socialdemocràcia espanyola, la vella i la nova, que sense el més mínim pudor, han acabat doblegant-se a la criminal monarquia marroquina.

Amb la República Popular Democràtica de Corea, el Partit del Treball de Corea, i el seu dret irrenunciable a la defensa i la construcció del Socialisme.

Amb la República de Cuba, que tot i el criminal bloqueig, resisteix i aprofundeix el camí de la Revolució i el Socialisme. Cuba és un exemple i far per a tots els Pobles del món.

Amb el Poble de Veneçuela, i especialment amb els camarades del PCV, que lluiten de forma insubornable pel Socialisme i el poder obrer, camperol i popular. Volem retre especial homenatge als camarades José Urbina i Juan de Dios Hernández, assassinats per sicaris vinculats a sectors terratinents i narcotraficants els darrers mesos.

Amb el Poble de Colòmbia, que resisteix a una criminal oligarquia al servei de l’imperialisme nord-americà. A les FARC-EP Segona Marquetalia, hereva de les glorioses FARC-EP de Manuel i Jacobo, que tot i les traïcions, manté en alt les banderes de Bolívar i del Socialisme.

Amb els Pobles de Nicaragua i Bolívia, que resisteixen amb fermesa les agressions dels EUA, els cops d’Estat i la violència de l’extrema dreta.

Amb el Poble de la República Àrab Síria, que amb heroisme ha derrotat les forces mercenàries de França, el Regne Unit, l’entitat sionista d’Israel, Turquia i els Estats Units.

Amb el Poble del Iemen, que resisteix el genocidi i l’agressió imperialista i sionista.

Amb les Repúbliques Populars de Donetsk i Lugansk, als milicians i les milicianes que han fet front a la brutalitat nazifeixista. Als camarades del Partit Comunista d’Ucraïna, il·legalitzat i perseguit pel govern titella imposat per l’OTAN.

Amb la República de Belarús, i especialment amb el Partit Comunista de Belarús.

Amb els milers de comunistes i antiimperialistes empresonats i empresonades.

La nostra solidaritat amb els i les que lluiten, perquè tot i la propaganda imperialista, el món és ple de lluitadors i lluitadores, perquè el present és de lluita i el futur és nostre.

Per què és més necessari que mai articular i unir les lluites, apostem per la creació d’un Front Mundial Antiimperialista.

Per la Pau i l’amistat entre els pobles!

Contra l’Imperialisme!

Visca l’internacionalisme proletari!