Referèndum 1 d’Octubre. Declaració del Secretari General del PCPC davant la brutal repressió del govern espanyol

Referèndum 1 d’Octubre. Declaració del Secretari General del PCPC davant la brutal repressió del govern espanyol

Davant la brutalitat repressiva de les forces policials de l’Estat contra els milers de ciutadans que volien exercir el seu vot en el referèndum del 1 d’Octubre faig les següents consideracions:

– Avui el poble català ha pogut entendre el que vol dir la famosa frase ” A por ellos” amb la que arengaven els feixistes espanyols a una Guàrdia Civil que es dirigia a Catalunya. Avui el poble català ha patit en la seva pròpia carn la repressió ordenada pels hereus del feixisme espanyol que es van aixecar contra la 2a República el 18 de Juliol de 1936.

El govern de Mariano Rajoy és el màxim responsable dels centenars de ferits ,incloent gent de la 3a edat, fruit de les càrregues policials amb cops de porra, bales de goma prohibides, etc… El govern del PP ha donat una imatge patètica que ja ha traspassat les fronteres i que ja queda incorporada junt amb les altres imatges tristes i sagnants de la història d’Espanya. Reprimir i requisar milions de paperetes, urnes i els talls d’internet als col.legis electorals i fer-ho en nom de la Constitució Espanyola i en defensa de la democràcia és simplement vergonyós.

– El Partit Comunista del Poble de Catalunya sempre hem defensat el dret a l’autodeterminació. Davant del referèndum d’avui hem fet una crida a la participació massiva amb una proposta pel vot nul amb les consignes: Per una República Socialista de caràcter confederal. Per una República Catalana fora de l’imperialisme (OTAN, Euro i Unió Europa..).

– Avui cal un ampli front a Catalunya i Espanya contra la repressió, per la defensa del dret a l’autodeterminació i per demanar la dimissió del govern del PP.

NO PASSARAN!
PER L’AUTODETERMINACIÓ!
RAJOY DIMISSIÓ!

Sisco García i Llop.
Secretari General del Partit Comunista del Poble de Catalunya