RAONS PER LES QUALS EL PCPC CRIDA A L’ABSTENCIÓ

RAONS PER LES QUALS EL PCPC CRIDA A L’ABSTENCIÓ

El Comitè Central del Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) després d’un important debat dins de l’organització ha pres l’acord de plantejar l’ABSTENCIÓ en les properes eleccions autonòmiques del 21 de Desembre.

Les raons que ens han portat a aquest posicionament són les següents:

– No podem concórrer a unes eleccions convocades de forma autoritària i il·legítima pel govern de l’Estat Espanyol mitjançant l’article 155 de la C.E. No podem participar en aquestes eleccions – en coherència amb tots els nostres posicionaments anteriors – perquè seria en certa forma donar legitimitat al govern de l’Estat que té intervingudes les institucions catalanes, manté les forces d’ocupació, empresona part del Govern de la Generalitat, a una altra part l’obliga a exiliar-se..

– Igualment el Govern del PP – amb el suport de Ciudadanos i PSC-PSOE – no donen cap garantia per a que aquestes eleccions siguin netes. Tenim ja alguns indicadors: La Junta Electoral Central – controlada pels partidaris del Regim Monàrquic del 78 – ha prohibit les pancartes on es demana la llibertat dels presos polítics, així com els símbols grocs que simbolitzen aquesta reivindicació, es fa una intervenció dels mitjans públics autonòmics per tal d’afavorir a les candidatures partidàries del 155. Igualment cal esmentar que els caps de llista de dos dels tres partits independentistes no poden fer campanya (un a la presó, l’altre a l’exili). S’encarrega a l’empresa INDRA – sota la que recauen sospites de manca de transparència – vinculada al PP l’escrutini dels vots. Finalment cal recordar que les forces del 155 han manifestat que no respectaran un possible triomf dels partits independentistes de Catalunya encara que obtinguin majoria parlamentària i superin el 50 % del vots. En aquest sentit tenim importants dubtes sobre la transparència dels resultats.

– El PCPC va donar legitimitat als resultats del referèndum del 1 d’Octubre – davant la impossibilitat d’un referèndum pactat – que va ser un fet real malgrat la brutal repressió policial de l’Estat. Amb un 43 % de participació i sense comptar els centenars de milers de vots dipositats a les urnes que van ser segrestats per la policia espanyola, van haver 2.044.038 vots (90,2 %) a favor de la República Catalana. El PCPC va fer en aquell moment una crida pel vot nul defensant la República Socialista Catalana (fora de l’imperialisme: OTAN, Euro i Unió Europea) que pugui ser compatible amb la defensa de la República Socialista de caràcter Confederal (Unió voluntària de pobles i nacions lliures i democràtiques) tal com defensa el nostre partit germà (PCPE). Dintre de les estructures de l’imperialisme no serà possible una República Catalana lliure i sobirana. La classe obrera catalana i els sectors populars no tenen res a guanyar dins d’una República burgesa (les retallades i privatitzacions estarien garantides). No volem tampoc un exèrcit català dins de l’OTAN que agredeixi als pobles. El poble català ja va dir al Referèndum de 1986 NO A L’OTAN. NO A LA GUERRA.

– Tenim la convicció que la intervenció de l’Estat Espanyol per mitjà del 155 seguirà sigui quin sigui el resultat. Entenem que la millor opció hagués estat una crida a la mobilització social acompanyada d’una altra crida al boicot electoral. Les úniques eleccions que es podrien considerar com a legítimes són les que es convoquin dins un procés constituent i participatiu dins d’una República Catalana fora de l’imperialisme. Finalment el PCPC fa una crida al conjunt de la classe obrera i sectors populars a organitzar-se en les lluites en defensa dels nostres interessos de classe i a no deixar-se enganyar pels representats de la burgesia espanyola i catalana que històricament han estat aliats a l’hora de gestionar els seus interessos capitalistes en contra de la classe obrera.

NO A LA REPRESSIÓ. NO AL COP D’ESTAT!

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS. FORA LES FORCES D’OCUPACIÓ!

VISCA LA REPÚBLICA SOCIALISTA CATALANA !

Partit Comunista del Poble de Catalunya