Que marxin!

Que marxin!

Però que tornin els 179 milions d’Euros en ajuts públics que han rebut per part de les diferents administracions.

Exigim l’expropiació per part de les administracions públiques dels comptes corrents, dipòsits, fons d’inversió…que es trobin a nom de l’empresa, vinculades a ella o a les filials.

La incautació dels diners amagats a paradisos fiscals i que provinguin de l’explotació dels seus actius a Espanya.

La immediata apropiació de les plantes de producció, les naus i tallers, les flotes de vehicles, utillatge empresarial, terrenys de la seva propietat, bens inmmobles, etc. En definitiva, el seu patrimoni a casa nostra.

I, sobretot, que tota aquesta expropiació serveixi per nacionalitzar i comercialitzar un sector industrial que compleix una funció essencial a qualsevol economia avançada: maquinària i vehicles industrials i particulars (bens de consum). La gestió de la qual ha de recaure a mans dels treballadors i treballadores, i els beneficis d’aquesta nacionalització han de servir per ajudar a cobrir les necessitats bàsiques i essencials de la majoria treballadora del país: sanitat, educació, alimentació, etc.

Exigim als polítics gestors de la burgesia, tant de la Generalitat com del Govern central, que siguin per un cop a la vida valents, i procedeixin a la immediata nacionalització i socialització de la empresa. 25000 llocs de treball s’han perdut en una calculadíssima maniobra de les multinacionals monopolístiques. Els governs central i autonòmic han regalat des del 2009 la xifra de 179 milions d’€uros a Nissan, una empresa amb multimilionaris beneficis. 179 milions d’€ que han sortit de les butxaques dels treballadors i treballadores que ara estem patint ERTO’s, ERO’s, acomiadaments, atur crònic i penúries.

Empreses multinacionals com #Nissan s’han beneficiat de tot tipus de prebendes per tal de beneficiar-se en el procés d’explotació als treballadors i treballadores: han promogut (i totes les administracions públiques els hi han donat) reformes laborals, reformes socials, retallades de tota mena, exempcions fiscals, exempcions d’impostos, rebaixes de taxes, etc. per tal d’explotar-nos més i millor. Així ens ho paguen. Amb ERTO’s i ERO’s que paguem tots i totes els treballadors i treballadores via impostos; amb atur i precarietat; amb un futur immediat incert i molt fosc per 25000 treballadors i treballadores, que es sumen als milions de treballadors i treballadores que ja estan a l’atur al començament d’aquesta crisi brutal que ha provocat l’afany de beneficis de la miserable burgesia, aquesta despreciable classe social que no produeix res: els empresaris són paràsits a fer desaparèixer. Tot ho fem nosaltres, sense nosaltres no es mou res ni es crea res! Tot el poder a la classe obrera!

Els governs, tant el de “progrés” de Madrid, com el català, res faran per nosaltres. Deixaran que marxi l’empresa amb més o menys malestar. Com dèiem, els hi hem de collar per nacionalitzar Nissan i socialitzar-la. Hem d’exigir, tanmateix, als sindicats i organitzacions politiques de classe la convocatòria URGENT d’assemblees obreres i populars i preparar la URGENT Vaga General que aquest país necessita.

Una Vaga que situï com a eix bàsic la nacionalització dels sectors bàsics i la posada d’aquests al servei de la majoria treballadora; les derogacions de totes les Reformes Laborals des de 1978; la derogació de totes les Lleis que permeten el desfalc, la evasió fiscal, la desgravació i descàrrega de despesa -inclosa la laboral- a les multinacionals i monopolis diversos. Si això suposa anar contra la UE, l’FMI i el Banc Mundial, que així sigui. Som plenament conscients que la Vaga General ha de servir per acumular forces cap a un altre model productiu, cap a una altra manera de fer on no imperi l’explotació de l’home per l’home, si no el repartiment del treball i la riquesa, el respecte al medi ambient i la protecció social. Aquest sistema és el socialisme.

En aquests temps de crisi total, de precarietat total, de misèria social, és el moment de lluitar i defensar el nostre futur.

Barcelona, 28/05/2020

PCPC i Joventut PCPC