Prou impunitat policial

Prou impunitat policial

Depuració dels cossos repressius de la burgesia

Ha calgut que el documental “Ciutat morta” sigui emès en obert per la televisió pública catalana, per a que es multipliquin les denúncies sobre tortures i maltractaments sistemàtics per part dels cossos policials de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat de Catalunya.

La impunitat amb la que els cossos repressius de la burgesia maltracten i torturen dins i fora de les comissaries ha estat denunciada reiteradament des del PCPC i des del conjunt de moviments obrers i populars. La brutalitat policial és intrínseca al capitalisme, la repressió contra la protesta obrera i popular és un fet, i els gestors polítics del capitalisme, com a responsables directes de l’administració dels cossos policials, son responsables directes.

Tant el PSC, els anys que va ser responsable directe de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el PSC i ICV-EUiA, amb la complicitat d’ERC, els anys del tripartit al capdavant dels Mossos d’Esquadra, CDC durant el mandat de Felip Puig i ara UDC amb Ramón Espadaler al capdavant dels Mossos, son responsables directes de la violència exercida sistemàticament contra els moviments obrers i populars.

Recordem com els Mossos d’Esquadra es van posar a disposició del patró per trencar les costelles i els caps dels treballadors de Panrico i intentar acabar amb l’heroica vaga. Recordem les detencions de militants comunistes la darrera vaga general per part de la guàrdia urbana o el muntatge policial dels Mossos d’Esquadra contra els tres comunistes el 2007. Recordem les desenes de casos de maltractaments, tortures i agressions contra el poble.

Des del PCPC exigim:

  • La depuració dels cossos policials, la dissolució de la BRIMO dels Mossos d’Esquadra i de les UPAS de la Guàrdia Urbana de Barcelona.
  • L’establiment d’una comissió de la veritat que esclareixi els casos de tortures i maltractaments i assenyali els responsables polítics.
  • Investigació profunda i pública de les màfies policials, vinculades fonamentalment al tràfic i explotació d’esclaves sexuals, al tràfic de drogues, al tràfic de persones, al joc il·legal i al contraban. Reobertura del cas de Pedro Álvarez, assassinat per un Policia Nacional.
  • Tancament dels CIES, verdaders camps de tortura contra treballadors i treballadores estrangers.
  • La derogació de la legislació antiterrorista, de la llei de partits i de la darrera reforma del codi penal, totes elles legislacions d’excepció destinades a perseguir la dissidència i la protesta.

 

Comitè Executiu
Partit Comunista del Poble de Catalunya
22 de gener de 2015