PROGRAMA DEL PCPC A VILANOVA I LA GELTRÚ

PROGRAMA DEL PCPC A VILANOVA I LA GELTRÚ

1. Municipalització dels serveis de caire públic: Gestió pública dels serveis públics (servei de neteja, transports, aigua, etc). Els serveis públics han de ser exclusivament públics, universals i gratuïts.

2. Per una democràcia de veritat! Democràcia obrera i popular: Creació dels Comitès Populars de Barri. Que els pressupostos municipals siguin discutits i aprovats per aquests comitès. Celebració de Plens Municipals ordinaris cada mes per fomentar la participació ciutadana.

3. Política fiscal progressiva: Exempció del 100% dels pagaments d’impostos (IBI, neteja, etc) a les famílies en situació precària.

4. Per una administració local al servei del poble: Eliminació de càrrecs de confiança. Proves transparents a l’hora de concursar a un treball a l’Ajuntament. Contractació de treballadors/es temporals transparent i oberta a tothom.

5. Compromís d’aturar el projecte de l’Eixample Nord: Cal aturar aquest projecte que només té com a finalitat l’especulació i el lucre a costa de danyar el territori i el medi ambient de la nostre ciutat. L’Eixample Nord destruirà gran part del sòl rústic de Vilanova, el qual és una peça angular per a la sobirania alimentària i un espai verd fonamental per Vilanova.

6. Garantir el dret a l’habitatge: Creació immediata d’una borsa de lloguer social mitjançant l’expropiació a grans propietaris. Cap tall de subministraments als habitatges de les famílies obreres amb els seus membres a l’atur i/o precaritzats.

7. Per una ciutat més ecològica i sostenible: Recollida selectiva de residus porta a porta. Creació d’un servei municipal de recollida de residus gestionat directament per l’Ajuntament amb la conseqüent contractació de nous treballadors/es al municipi.

8. Impulsar la creació del nou Hospital de Vilanova: És d’importància vital impulsar la creació del nou hospital públic que garanteixi una atenció de qualitat, redueixi les llistes d’espera i pugui atendre als veïns i veïnes sense necessitat de desplaçar-se a altres poblacions.

9. Per una nova política social: Lluita contra totes les formes i expressions de racisme, xenofòbia, masclisme, feixisme i de discriminació de les persones per la seva opció sexual.

10. Ocupació i emancipació per a la joventut d’extracció obrera i popular: Plans d’inserció laboral de totes les persones que, a més de veure’s obligades a vendre la

seva força de treball per formar part de la classe obrera, han d’enfrontar dificultats afegides per la seva realitat (raça, funcional, sexual, gènere…)

11. Creació d’espais d’esbarjo juvenil saludable: Fomentar la creació d’espais on els/les joves puguin practicar esport, consumir cultura i formar-se de manera sana. Frenar la creació de cases d’apostes i nous centres comicials.

12. Cultura i Educació: Per una educació pública i de qualitat! Creació d’una escola bressol pública a cada barri. Transport públic gratuït per als alumnes de Cicle Formatiu que s’hagin de desplaçar a altres municipis per a estudiar.