Primer de maig a Lleida

El Partit Comunista del Poble de Catalunya (PCPC) ha convocat avui 1r de Maig (Dia Internacional de la classe obrera) una concentració a les 11 hores a la plaça del Treball de Lleida.

Josep Maria Baró – Responsable Polític del PCPC a Ponent – ha fet una crida per la defensa dels interessos i drets de la classe obrera. Tanmateix ha denunciat els diferents pactes socials signats pels sindicats anomenats “majoritaris” que han comportat la pèrdua de capacitat de lluita de la classe treballadora davant les polítiques del gran capital que han creat una situació de pobresa, exclusió social i atur. Sisco García, membre del Comitè Central del PCPC, ha denunciat als governs imperialistes de la Unió Europea per les seves polítiques econòmiques que tenen com a objectiu augmentar els beneficis de l’oligarquia gràcies a l’explotació i esclavatge de la classe obrera. Igualment ha denunciat l’aplicació de l’article 155 que representa una retallada de les llibertats i el dret de reunió imposada pels hereus del Franquisme.  

Finalment l’acte ha finalitzat amb algunes consignes: Treballadors, Pensionistes, estudiants; units i endavant!
¡Obrera/o si no luchas, nadie te escucha!   ¡Hace falta ya una huelga, una huelga. Hace falta ya una huelga general! ¡No somos radicales“, no somos clase media“, es hora de decirlo: somos la clase obrera!   Si hi ha solució, sortida del €, l’ OTAN i la Unió  Europea !  Patriarcat i capital, aliança criminal!

Posteriorment i ja en un debat – en la seu del PCPC – sobre la situació de la classe obrera en l’àmbit internacional, han intervingut diferents treballadors i treballadores de diverses empreses de Lleida (incloent-hi treballadors/es immigrants) explicant els abusos patronals: desigualtat salarial de gènere, hores extres no pagades, salaris de misèria… Tanmateix s’ha denunciat la guerra imperialista imposada contra els pobles com a mecanisme fonamental per a seguir mantenint el sistema d’explotació capitalista. Finalment s’ha posat de manifest la necessitat d’organització dels treballadors i treballadores en una proposta sindical unitària i de classe: Comitè per a la Unitat Obrera (CUOs) emmarcada dintre dels postulats de la Federació Sindical Mundial (FSM).

PCPC-Ponent 
Lleida a 1 de maig de 2018