Posicionament del Partit Comunista del Poble de Catalunya davant els resultats de les passades eleccions municipals i la convocatòria d’eleccions generals espanyoles

Posicionament del Partit Comunista del Poble de Catalunya davant els resultats de les passades eleccions municipals i la convocatòria d’eleccions generals espanyoles

El Comitè Executiu del Partit Comunista del Poble de Catalunya vol manifestar, en primer lloc, al conjunt de la militància i amics i amigues del Partit que han ajudat a la elaboració de les distintes candidatures presentades arreu de Catalunya.

Els resultats de les passades eleccions municipals ens assenyalen amb bastanta claredat el camí de la recomposició del bloc dominant de poder, i en podem extreure diverses conclusions que ens han de permetre afrontar el proper cicle de la lluita de classes:

a) El retorn a l’autonomisme per part de la facció dominant de la burgesia catalana és un fet.

b) La bancarrota de la nova socialdemocràcia, representada majoritàriament pels Comuns, i la restauració de la “sociovergència” de la mà del PSC, ERC i Junts.

c) L’avenç de la dreta a tot Catalunya posa de manifest que el capitalisme en crisi tendeix a la reacció i que la socialdemocràcia posmoderna, substituint les poques referències de classe que li quedaven per un discurs buit basat en les identitats individuals, obre el camí al feixisme.

En aquest context el President espanyol, Pedro Sánchez, convoca per sorpresa a eleccions generals, seguint un mandat de la oligarquia espanyola i de la Unió Europea, que necessita d’un nou govern fort i estable per dirigir la crisi sistèmica que s’agreujarà els propers mesos, amb conseqüències terribles per a la classe obrera i els sectors populars.

El gran capital necessita un poder fort per fer front a la crisi i continuar i aprofondir les polítiques anti-obreres i militaristes del caduc govern de PSOE-UP-PCE. La maniobra d’avançament electoral segurament ens deixarà un govern ultra-reaccionari de PP-VOX, amb un PSOE com a principal força de reserva, compromès amb l’OTAN i els grans monopolis i amb la desfeta de la nova socialdemocràcia, ja sigui de PODEMOS o de SUMAR.

En aquest context, el Partit Comunista del Poble de Catalunya, després d’un intens debat intern ha decidit no presentar-se a les properes eleccions generals. Aquesta posició no s’ha d’entendre com una posició anti-electoral, mai renunciarem a cap espai de lluita, però el PCPC, davant una llei electoral que ens obliga a recollir milers d’avals en dues setmanes, prefereix centrar els seus recursos en l’enfortiment orgànic del Partit i de les seves estructures de masses. Preparar-nos més i millor per al combat revolucionari, més encara davant l’accentuació de la crisi i de la guerra.

El PCPC demanarà el vot nul contra el capitalisme, a l’hora que treballarem en la línia marcada pel nostre darrer Congrés d’enfortir i articular el Partit i els fronts de masses, en especial l’obrer i sindical.

El futur immediat exigirà el millor de nosaltres, de les nostres capacitats militants per fer avançar les lluites i orientar-les cap a posicions revolucionàries.

Contra el capitalisme, VOT NUL!

Pel Socialisme i el Comunisme, Visca la Lluita de la Classe Obrera!

Comitè Executiu

Partit Comunista del Poble de Catalunya

Barcelona 15 de juny de 2023