PER UNA VAGA GENERAL OBERTAMENT POLÍTICA

PER UNA VAGA GENERAL OBERTAMENT POLÍTICA

Els i les comunistes del PCPC cridem a la classe obrera a lluitar i organitzar-se aquest 1er de Maig per defensar els nostres drets i interessos de classe:

A lluitar per defensar els drets laborals, sanitat, educació, pensions publiques, llibertats nacionals… drets amenaçats per la burgesia i els governs al seu servei.

Un dia en que hem de recordar els milers de lluites i vagues que ens han donat cadascun dels drets aconseguits dins la dictadura capitalista, imposada pel règim franquista i legitimada per la farsa constitucional del 78, amb la passivitat, o ajuda, dels sindicats CCOO i UGT.

Els pactes de la Moncloa, que van signar els partits institucionalitzats, i els successius pactes socials signats pels sindicats anomenats “majoritaris”, han servit perquè les classes treballadores perdin gran part de la capacitat de lluita (i drets socials i laborals) que anys enrere si tenia, provocant que el sistema capitalista, amb les seves polítiques neoliberals, hagi creat una situació d’atur, precarietat i pobresa.

Per altra banda els governs burgesos de l’Europa imperialista, sota les directrius de la Comissió Europea, son els que
estan marcant les polítiques econòmiques dels països de la Unió Europea (UE).

Els conflictes sectorials han anat en augment. L’any 2015 es van convocar 615 vagues; en el 2016, 641; i fins al novembre de 2017, 672 vagues.

L’any 2018 ve marcat per dos importants convocatòries: la del 8 de març, on es va convocar una vaga general des del
moviment feminista i altres col·lectius al marge dels sindicats; i la del 17 de març una gran manifestació de la Marea de Pensionistes. Manifestacions que van desbordar totes les expectatives, i en les que el PCPC amb la seva veu va estar present.

A Catalunya l’aplicació del 155 representa una retallada de les llibertats i el dret de reunió. Es la imposició per la força del seu model capitalista del 78, hereu aquest del franquisme. Una retallada a les nostres institucions nacionals catalanes i una retallada indirecta a les llibertats dels pobles de la resta de l’estat espanyol.

Els comunistes sempre donem al 1er de maig el contingut internacionalista i solidari que ha de caracteritzar a tota lluita de la classe obrera. En aquesta jornada, un any més, la classe obrera prendrà els carrers a tot el planeta.

AQUEST PRIMER DE MAIG HA DE SER LA
CULMINACIÓ PER LA UNITAT DE LA CLASSE
OBRERA ENVERS LA VAGA GENERAL

Partit Comunista del Poble de Catalunya