Per l’avortament lliure i gratuït!

Per l’avortament lliure i gratuït!

CONVOCATÒRIA: El diumenge 28 de setembre a Barcelona manifestació per l’avortament lliure i gratuït. Uneix-te al Bloc Comunista! A les 12:15h a Ronda Sant Pere cantonada Passeig de Gràcia

Aquest 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament, amb el lema “Educació sexual per decidir, anticonceptius per no avortar i avortament lliure per no morir”, té rellevància especial a l’Estat Espanyol, doncs el govern de l’oligarquia té a la seva agenda limitar encara més el dret de les dones a decidir, a gaudir d’una sexualitat plaent i d’una maternitat triada.

L’avortament segueix sent il·legal en molts països, també en el nostre, encara que aquí comptem amb una llei de terminis es manté en el codi penal, la qual cosa constitueix una agressió als drets humans de les dones, al seu dret a decidir sobre el més bàsic, el seu cos, i sobre el més general, la seva vida. Decidir sobre com i amb qui compartir-la.

Les dones treballadores, ens enfrontem a un avantprojecte de llei de l’avortament (de defensa del no nascut en realitat) que atempta contra els nostres drets, una agressió més que se suma a la llarga llista d’agressions als drets socials, econòmics, educatius, laborals, de salut i democràtics que el govern del PP té l’honor d’acumular en aquesta legislatura, consolidant polítiques antiobreres dissenyades per intentar escapar de la crisi estructural del capitalisme actual, tal com fes el govern anterior del PSOE.

El sistema patriarcal en el qual vivim, al servei del capitalisme i de l’oligarquia que governa, exemplifica en la regulació de l’avortament les polítiques repressives de gestió de la crisi, plantejant un major control ideològic patriarcal, on l’apropiació del cos de les dones és una manera de garantir l’acumulació i l’espoli a la classe obrera.

El control sobre el cos de les dones i la reproducció segueix sent un mecanisme de control al servei de les classes dominants.

La Llei vigent de salut sexual i reproductiva i de la IVE, aprovada pel govern Zapatero, ha tingut múltiples deficiències en el seu desenvolupament, pràctica també habitual dels governs socialdemòcrates, reconèixer drets i deixar-los sense contingut real: no s’ha assegurat la realització de la IVE a la xarxa de la sanitat pública, no està garantit l’avortament a les dones que sobrepassen les 14 setmanes, existeix una clara desprotecció de les dones joves i migrants i les que es troben en situació d’extrema vulnerabilitat com és el cas de les dones víctimes de violència de gènere, la llei no s’ha aplicat integralment i molt menys s’ha garantit la informació, l’educació i l’atenció afectiva i sexual, l’obligatorietat de la qual estableix.

En la conjuntura actual, amb els dubtes sobre la presentació del projecte Gallardón, per diversos motius però el més important és el rebuig i la forta mobilització de les dones arreu de l’estat, dient alt i clar NOSALTRES PARIM, NOSALTRES DECIDIM, i on hem estat els comunistes i les comunistes del PCPE i el PCPC, perquè lluitem pel dret a l’Avortament Lliure, i ho reivindiquem al carrer, a les fàbriques, centres d’estudis i treball, pobles i barris, i seguirem fent-ho, perquè no estem per la defensa de la llei actual, sinó que volem que l’Avortament surti del codi penal, i que es dotin a les polítiques públiques dels recursos necessaris per garantir efectivament un Avortament lliure, segur i gratuït.

El PCPE i el PCPC reivindiquem que es garanteixi la pràctica de les IVE al sistema sanitari públic, de manera que es garanteixi el caràcter universal d’aquesta prestació i es normalitzi com a prestació sanitària per a tota dona que decideixi interrompre el seu embaràs, independentment del seu origen i de la seva situació legal.

També que es reguli l’objecció de consciència dels i les professionals, de manera que no sigui un obstacle per garantir la prestació sanitària de la interrupció voluntària de l’embaràs dins de la sanitat pública. I que s’implementin polítiques i mesures integrals en salut sexual i reproductiva amb perspectiva de gènere i no heteronormativa en tots els nivells educatius i l’accés als diferents mètodes anticonceptius amb garantia de gratuïtat i facilitat d’accés.

Al PCPE i el PCPC creiem necessari que ens organitzem dins del Front Obrer i Popular pel Socialisme les dones treballadores, joves, camperoles, immigrants i les més pobres en general, contra el capitalisme i el patriarcat que ens converteixen en aparells reproductius al seu servei. Solament enfrontant decidides l’aliança entre capital i patriarcat podrem alliberar-nos de l’opressió de classe i de gènere com a classe obrera.

Pel dret a decidir
Parir és un dret, no una imposició
Per un avortament lliure, segur i gratuït

Àrea de Feminisme del PCPC