Per l’abolició del Pacte de Toledo, pel Poder Obrer

Per l’abolició del Pacte de Toledo, pel Poder Obrer

Una legítima i justa mobilització sostinguda durant els darrers anys portada per centenars de milers d’actuals pensionistes, ahir treballadors i treballadores en actiu que amb la seva força de treball van crear la riquesa que avui dilapiden els burgesos: banquers i empresaris, especialment. Ara, als pensionistes els hi neguen inclús les revaloritzacions (les revaloritzacions de l’IPC!) de la seva pensió, amenaçant per demà als treballadors en actiu, dient-nos que com això segueixi així no tindrem pensions, tot recomanant-nos que ens fem un pla de pensions privat a un banc privat. És a dir, no hi ha diners públics (generats amb el nostre treball) per tenir una pensió pública, però si n’hi ha diners privats per fer-nos plans privats. Una rotunda contradicció en si mateixa, ja que tot el capital surt de les mateixes mans: les de la classe obrera.

El PCPC i la J-PCPC afirmem rotundament que en allò essencial res millorarà per la classe obrera mentre romanem sota els dictats europeus de la UE que obliguen als Estats membres a complir objectius de dèficit, a regularitzar serveis essencials, a privatitzar i mercantilitzar prestacions públiques com les pensions. El que estem vivint a l’Estat Espanyol no és un cas aïllat, ja ha succeït a Grècia, amb dramàtiques conseqüències i amb la suposada esquerra de Syriza al Govern. També fa anys que a EEUU els plans de pensions són privats, amb no menys tràgiques conseqüències. A Rússia s’està endarrerint l’edat de jubilació, així com a diferents països de la UE es privatitzen i mercantilitzen aquestes prestacions.

El PCPC i la J-PCPC ajuden a enfortir i organitzar la justa lluita pensionista, el Partit participa activament de la lluita, en defensa tant pels actuals pensionistes com sobretot pels futurs, avui joves estudiants i pels treballadors, que amb la seva força de treball, generen la riquesa.

El PCPC i la J-PCPC denunciem novament els acords signats per Govern, Patronals, Partits i Sindicats al Pacte de Toledo, i insistim en que les pensions han de ser blindades per Llei. Així mateix, considerem que la lluita ha de ser marcadament classista, recordant que només amb la societat socialista els drets de la classe obrera es veuran protegits i salvaguardats. La lluita parcial s’ha de transformar en lluita global.

UNEIX-TE I LLUITA AMB EL PCPC!

Àrea de Moviment Popular del PCPC i la J-PCPC

Nota- Les imatges dels i les camarades com cada dilluns a Barcelona (Pl. Universitat), i com no pot ser d’una altra manera, en defensa de les pensions de les classes treballadores.