Per la Pau contra l’imperialisme, construïm un ampli moviment contra l’OTAN i la UE

Per la Pau contra l’imperialisme, construïm un ampli moviment contra l’OTAN i la UE

El Partit Comunista del Poble de Catalunya, partit de classe d’àmbit nacional català, que practica conseqüentment l’internacionalisme proletari, considera extremadament greu la situació a la Mediterrània, situació que només pot ser definida com de guerra.

La nostra Mediterrània és avui un camp de guerra que omple de sang les nostres ribes.

La qüestió de la guerra i de la pau no és aliena a la lluita de classes, ni al desenvolupament de la crisi del capitalisme, de les pugnes interimperialistes pel control dels recursos, de les seves rutes de distribució i pel control militar de l’espai geopolític. Els drets humans, la justícia o la injustícia son coartades ideològiques del pensament burgès per justificar unes polítiques més o menys agressives, tant a l’exterior com a l’interior.

Davant les mobilitzacions convocades a Barcelona contra la guerra i el terrorisme, i reivindicant pau, justícia social i drets humans, el PCPC, sense posar en dubte la bona voluntat dels convocants, fonamentalment vinculats a l’àmbit de les ONG i de l’esquerra altermundista, vol posar de relleu que cap dels elements que situen representen una verdadera oposició a l’imperialisme atlantista. Al contrari, des d’una pretesa neutralitat, al no qüestionar ni confrontar els instigadors de la guerra i equiparant a tots els actors, s’acaba creant la cobertura perquè els criminals continuïn la seva orgia de sang al Mediterrani.

El No a la guerra ha de ser un rotund NO a l’OTAN i NO a la UE.

* Perquè l’acció terrorista a París ha estat executada per un grup finançat i emparat no només pel govern d’Hollande, si no per la UE, l’OTAN i els seus aliats, Israel, Turquia, Qatar i l’Aràbia Saudita.

* Perquè el DAESH es finança del contraban de petroli i combustibles que compra Turquia i acaba a França.

* Perquè les mal anomenades primaveres àrabs van ser provocades per l’imperialisme de la UE i l’OTAN per desestabilitzar la regió mediterrània, mitjançant l’organització dels Germans Musulmans i altres agents.

* Perquè la UE i l’OTAN, i especialment França, es van recolzar en els grups takfirís per cometre un genocidi a Líbia.

* Perquè és la UE i l’OTAN, juntament amb els seus aliats de l’entitat sionista d’Israel, Turquia, Qatar i l’Aràbia Saudita qui pretén reproduir el genocidi libi a l’Irak, Síria i el Líban, finançant, entrenant, armant, aportant tropes mercenàries i intel·ligència a les bandes terroristes que hi operen, ja es diguin ELS, Front Al-Nusra o DAESH.

* Perquè el drama dels refugiats és conseqüència de les guerres de l’imperialisme i del domini i espoli econòmic sobre la regió per part dels monopolis i les potències imperialistes.

* Perquè les bases de l’OTAN a l’Estat espanyol formen part de l’escut antimíssils i són plataforma d’intervenció al nord d’Àfrica i a l’Orient Mitjà.

Per tot això, no s’hi val a tenir una posició ambigua o equidistant, reivindicant una UE més democràtica i una OTAN més humanitària. No s’hi val a apel·lar que el capitalisme respecti uns drets humans, una ONU i una democràcia que està al servei de l’imperialisme, del capitalisme dels monopolis.

El PCPC es posiciona al costat del poble de Síria que combat heroicament les bandes takfirís al servei de l’OTAN, ens posicionem al costat de la classe obrera turca que lluita contra l’obscurantisme islamista, del poble palestí que resisteix l’ocupant sionista, del poble libi sota la bota de l’islamisme i del conjunt de pobles de la ribera sud de la Mediterrània, des d’Egipte fins el Marroc.

La situació a la ribera europea també és una situació de lluita contra les agressions del capitalisme a la classe obrera i capes populars, des de Grècia fins a l’Estat espanyol, la tendència a la reacció del capitalisme s’accentua i els nostres estats es comprometen cada cop més en la guerra i el saqueig.

L’enemic de la classe obrera catalana i del conjunt de pobles de la Mediterrània no és un difús terrorisme ni una guerra que no se sap ben bé ni qui la fa ni contra qui.

L’enemic de la classe obrera catalana i dels pobles de la Mediterrània és la UE, l’OTAN i els seus aliats, el nostre enemic és l’imperialisme i les seves guerres de rapinya i saqueig.

El Partit Comunista del Poble de Catalunya crida a articular un ampli moviment contra l’OTAN, la UE i l’imperialisme, per la Pau i l’amistat entre els Pobles.

Sortida immediata de l’OTAN i la UE!
Per la Pau i l’amistat entre els Pobles!
Ni guerra entre pobles, ni pau entre classes!

Comitè Executiu
Partit Comunista del Poble de Catalunya
Barcelona, 27 de novembre de 2015